Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA: Președintele Biden nu va accepta un al doilea ”șoc chinezesc”

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, aflată într-o vizită de patru zile în China, a avertizat autoritățile de la Beijing că Statele Unite vor riposta și nu vor permite ca industriile secolului XXI să fie afectate de importurile ieftine, subvenționate de stat.  

Președintele Biden nu va admite un al doilea ”șoc chinezesc”, a spus Yellen, amintind de prăbușirea industriei siderurgice din Statele Unite, sub presiunea exporturilor din China, în urmă cu un deceniu, scrie Reuters.

Secretarul Trezoreriei a transmis liderilor de la Beijing că administrația americană este îngrijorată cu privire la cererea internă slabă a Chinei și investițiile excesive în sectoare precum vehiculele electrice, bateriile și panourile solare, care beneficiază de un sprijin masiv din partea bugetului de stat. Yellen a menționat precedentul istoric al sprijinului statal din China, care a inundat piețele globale cu oțel la costuri sub nivelul pieței, devastând industriile din întreaga lume, inclusiv în SUA.

Cu fermitate, Yellen a subliniat pericolul la care sunt expuse firmele americane și străine atunci când piața este inundată cu bunuri chinezești al căror prețuri sunt artificial scăzute.

Evidențiind solidaritatea globală, Yellen a menționat că aliații din Europa, Japonia, Mexic, Filipine și alte piețe emergente împărtășesc îngrijorările SUA cu privire la supraproducția chineză. Discuțiile au atins, de asemenea, subiectul TikTok, recunoscând preocupările legitime ale securității naționale legate de date.Avertismentele lansate de secretarul american al Trezoreriei vin în contextul în care Beijingul își intensifică eforturile pentru revigorarea exporturilor sale, potențial în detrimentul locurilor de muncă în producția locală din alte țări.

Propunând soluții, Yellen a sugerat că o creștere a cheltuielilor de consum în China ar putea reduce necesitatea subvențiilor excesive din partea statului, îndemnând China să îmbunătățească cererea de consum în termen scurt. Pe măsură ce SUA semnalează o poziție fermă împotriva importurilor chinezești ieftine, tensiunile dintre cele două puteri economice continuă să crească, cu implicații asupra dinamicii comerțului global, sunt de părere analiștii Reuters, care au urmărit vizita secretarului Trezoreriei în China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel