James Blake, arestat din greșeală de NYPD, în drum spre arena Flushing Meadows

Fostul tenisman american James Blake a fost arestat din greșeală de poliția din New York (NYPD), în timp ce se îndrepta către arena Flushing Meadows pentru a asista la meciurile Openului Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

 
 

Blake, în vârstă de 35 ani, fost număr 4 mondial, retras din activitate în 2013, tocmai ieșise dintr-un hotel și aștepta o mașină care să-l ducă la Flushing Meadows, în momentul în care a fost înconjurat de mai mulți agenți, iar unul dintre aceștia l-a trântit la pământ după care l-a încătușat, conform declarațiilor acordate de jucător presei americane. Agenții au avut nevoie de 15 minute pentru a înțelege că Blake nu avea nicio legătură cu operațiunea lor și l-au eliberat.

Jucătorul a declarat că stătea de vorbă cu un apropiat, când s-a produs incidentul. "Poate sunt eu naiv, dar când am văzut pe cineva apropiindu-se atât de sigur spre mine, am crezut că este vorba de o cunoștință și am zâmbit, pentru că am crezut că vine să mă îmbrățișeze”.

Fostul tenisman susține că a suferit tăieturi și vânătăi în urma arestării sale, acuzându-i totodată pe polițiști de folosirea inutilă a forței. El a adăugat că așteaptă scuze din partea poliției și o acțiune disciplinară împotriva celor implicați, relatează Agerpres.

NYPD a anunțat că investighează acest acest incident, precizând totodată că agenții l-au confundat pe James Blake cu un suspect într-o operațiune care viza o rețea de cărți de credit false.

"Are dreptul să fie supărat pentru ceea ce s-a întâmplat", a recunoscut comisarul William J. Bratton, care a explicat că agentul care l-a trântit la pământ pe Blake va fi exclus din acest caz.

US OPEN 2015: Novak Djokovici, reacție bizară în timpul partidei cu Feliciano Lopez

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel