Jakarta, capitala Indoneziei, va fi mutată. Cât va costa proiectul

Crişan Andreescu / 27 aug 2019 / 16:36 Salveaza PDF Comentarii
Jakarta, risc crescut de inundaţii,  de supraaglomerare şi poluare
Descriere foto: Jakarta, risc crescut de inundaţii, de supraaglomerare şi poluare

Președintele indonezian Joko Widodo a anunțat că noua capitală a țării va fi construită într-o zonă împădurită, în apropiere de orașul Balikpapan din estul insulei Borneo, informează site-ul agenției Dpa.

Noua capitală va înlocui Jakarta, un oraș cu o populaţie totală de aproximativ 30 de milioane de oameni, inclusiv zona metropolitană, care se confruntă cu o serie de probleme grave, de la risc crescut de inundaţii la supraaglomerare şi poluare.

"Locația este strategică deoarece este în centrul Indoneziei", a afirmat Joko, care a adăugat că riscul ca zona să fie afectată de calamități naturale este minim.

Administrația prezidențială vrea să înceapă mutarea capitalei până în anul 2024, când se încheie cel de-al doilea mandat al președintelui Joko.

Oficialii estimează că mutarea capitalei va costa până la 33 de miliarde de dolari.

Printre problemele grave cu care se confruntă Jakarta este și cel al scufundării unor părți din oraș din cauza extracției necontrolate de apă din subteran.

Un studiu realizat de Institutul de Tehnologie Bandung a concluzionat că până la 36% din orașul Jakarta s-ar putea afla sub ape până în 2050.

Mai mult potrivit estimărilor, congestiile din trafic din Jakarta cauzează pierderi de aproximativ 6,5 miliarde de dolari pe an.

Totodată, potrivit unui raport al companiei Inrix, Jakarta este al 12-lea cel mai poluat oraş din lume.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27