Izolare asimptomatici. Chirieac: Nu înseamnă că nu au boala. Trebuie făcut ceva

Analistul Bogdan Chirieac a explicat de ce sunt necesare măsuri pentru izolarea asimptomaticilor infectaţi cu noul coronavirus. 

"Ideea este să nu se lase dat deoparte dl Arafat. Că, eu ştiu, dl Tolontan vă atacă, nu ştiu cine vă mai atacă. A crescut lista, niciun fel de problemă. Am înţeles că asimptomatic este, din nefericire, şi bolnavul de cancer până în stadiile finale ale bolii, când revenirea este extrem de dificilă. Majoritatea bolnavilor de cancer sunt asimptomatici, asta nu înseamnă că nu ai boala. La fel şi cu asimptomaticii de COVID. Eşti asimptomatic, dar nu înseamnă că nu ai boala. Boala poate evolua către bine, nu mi-e clar dacă asimptomaticul infectează la rândul lui pe alţii", a declarat Bogdan Chirieac. 

"Infectează. E un studiu al Yale care spune că peste 50 la sută din infectări sunt cauzate de asimptomatici", a declarat Raed Arafat. 

"Da, deci e această problemă. Altminteri, omul se face bine şi nici nu ştie că a fost infectat. Dacă am o boală şi vreau să mor, decid să nu iau tratamentul. Aşa am hotărât eu! Dar în cazul unei boli infecţioase, trebuie făcut ceva ca acel om să nu îi infecteze pe alţii care aleg viaţa", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel