Ivan: PDL a creat un fals scandal. Vezi ce scriu funcționarii europeni despre Raportul Macovei

macovei dc
macovei dc

O comisie condusă de europarlamentarul Monica Macovei a întocmit un raport prin care dă aviz negativ descărcării de gestiune a Agenției Europene de Mediu (AEM), condusă de Jacqueline McGlade. Acuzațiile din raportul coordonat de europarlamentarul PDL fuseseră respinse de Jaqueline McGlade. la începutul lunii, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a fost avertizat, printr-o scrisoare, de Marc Sprenger, președintele rețelei de agenții europene, că raportul ”riscă să afecteze credibilitatea organismelor europene.” Marți, europarlamentarii au decis, prin vot, să aprobe descărcarea de gestiune a AEM, neținând cont de raportul întocmit de fostul ministru al Justiției din România.  Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan crede că democrat-liberala a adus mari prejudicii României.

Europarlamentarul PDL a realizat un raport contestat de unii funcționari și parlamentari europeni, care pot avea impresia că România lucrează împotriva CE, nerealizând că e doar o acțiune personală a d-nei Macovei, spune Cătălin Ivan. ”Monica Macovei a căutat doar să-și facă notorietate și a creat din nou un scandal fals. A mințit colegii din PE exact cum mințea astă-vară despre guvernul  USL și despre lovitura de stat din România. Așa a mințit și acum despre corupția de la AEM. Iar directorul agenției trimite un mail prin care spune ce spuneam și noi, anume că Monica Macovei este o foarte mare mincinoasă care nu face decât să-și dezinformeze colegii din PE , fără nicio scrupulă,” a declarat pentru De Ce News Cătălin Ivan.

”Am fost foarte îngrijorată când am primit o copie a scrisorii trimise de europarlamentarul Monica Macovei către toți colegii dânsei pe 19 octombrie, prin care cerea să mi se refuze descărcarea de gestiune pentru 2010. Documentul atașat de dna Macovei cererii conține o serie de alegații malițioase, care lasă o impresie falsă despre mine și AEM. Fiecare paragraf conține insinuări și alegații, care nu pot fi demonstrare pentru că sunt pur și simplu false,” se arată în scrisoarea redactată de Jacqueline  McGlade, pentru șeful Comitetului de Control Bugetar, Michael Theurer.

Refuzul, pe baza unor ”alegații”

Intențiile europarlamentarului PDL nu sunt înțelese nici de alți președinți ai agențiilor europene, sau de președintele rețelei de agenții, Marc Sprenger. ”Ne vine greu să acceptăm că se refuză descărcarea de gestiune doar pe baza unor alegații. O astfel de abordare riscă să afecteze credibilitatea organismelor europene,” se arată în documentul trimis de aceștia președintelui PE, Martin Schulz.

”Fostul ministru al Justiției din România aduce un mare deserviciu țării noastre. Dacă am putea s-o retragem din PE am face un mare bine României, dar, din păcate, nu prea se poate. Și împreună cu ea am mai putea retrage un Cristian Preda, sau o Elena Băsescu,” concluzionează membrul Comisiei de control bugetar, Cătălin Ivan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel