Ivan o aruncă pe Crețu în lupta pentru șefia PSD. Ce spune Comisarul european

Va fi Corina Crețu prima femeie care conduce Partidul Social Democrat? Colegul său de partid, Cătălin Ivan, sugerează că actualul comisar european ar putea fi unul dintre posibilii succesori ai lui Victor Ponta. Crețu exclude însă această ipoteză și insistă că se va concentra exclusiv pe atribuțiile sale de membru al Executivului european, cerând totodată ca numele său să nu fie folosit în luptele politice din partid.

"Pentru mine este clar: misiunea mea în următorii cinci ani este aceea de a fi comisar european și de a reprezenta și România, dar și celelalte state în Comisia Europeană în ceea ce privește politica regională. (…) Mi se pare complet anormal ca numele meu să fie folosit în contextul acesta politic de partid, în care unii au proiecte personale. Rugămintea mea este ca numele meu să nu mai fie folosit în luptele politice care s-au declanșat. (…) Singura mea politică este politica regională", a declarat Corina Crețu, miercuri, pentru Agerpres.

Anterior, Cătălin Ivan declarase într-un interviu că „atât președintele PSD, Victor Ponta, și președintele executiv, Liviu Dragnea, cât și comisarul european Corina Crețu pot veni cu proiecte în ceea ce privește viitorul partidului.

CĂTĂLIN IVAN, CANDIDAT pentru funcția de PREȘEDINTE al PSD - Anunțul făcut de europarlamentar

"Eu am fost nominalizată de premierul Ponta, de Guvernul Ponta, pe care îl apreciez foarte mult și mulțumesc pentru această oportunitate pe care mi-a oferit-o. (…) Guvernul Ponta este unul dintre cele mai de succes guverne în UE, lucru subliniat și de Comisia Europeană. (…) România este țara cu aproape 3% creștere economică, în timp ce media europeană este de 1%. Este evident că premierul Ponta este un premier foarte bun. Premierul Ponta a fost și este un foarte bun președinte de partid. Dincolo de eșecul de la prezidențiale, să nu uităm că s-au câștigat anul acesta și locale și europarlamentare. A fost un efort colectiv pe care l-am făcut cu toții și îmi pare rău acum că sunt acțiuni personale iar numele meu este implicat fără să fiu întrebată", a spus Corina Crețu.

Corina Crețu a adăugat că și-ar fi dorit să aibă ocazia să discute personal cu eurodeputatul Cătălin Ivan.

"Eu sunt acum la Strasbourg, unde s-a prezentat programul Comisiei Winkler și, din păcate, domnul Cătălin Ivan nu e aici, pentru că aș fi vrut să vorbesc cu el", a afirmat Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel