Iulian Dumitrescu, PNL Prahova: 25 octombrie - Ziua Armatei României

"De Ziua Armatei României, gândurile mele de recunoștință se îndreaptă către cei care au luptat, cu prețul vieții, pentru păstrarea ființei naționale, a independenței și integrității țării noastre", precizează Iulian Dumitrescu, președintele PNL al CJ Prahova.

"În același timp, îmi exprim prețuirea față de militarii care au făcut cinste României în misiunile internaționale de securitate, întărind astfel rolul și poziția noastră în NATO, UE, precum și Parteneriatul Strategic pe care îl avem cu Statele Unite ale Americii.

Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc militarilor români care s-au implicat fără ezitare în gestionarea crizei pandemice, dând dovadă, și în acest exercițiu, de patriotism, spirit de sacrificiu și profesionalism.

La mulți ani veteranilor de război, militarilor și Armatei României!", a scris pe Facebook Iulian Dumitrescu.

Ziua Armatei României a fost  sărbătorită, luni, printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns, în principalele garnizoane din ţară şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români, informează MApN.

Au fost organizate ceremonii militare şi religioase la Monumentul Eroilor Patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial din Bucureşti şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I - la acest din urmă eveniment au participat preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Florin Cîţu.

Ceremonii similare au avut   loc în cimitire şi la monumente ale ostaşilor români din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel