Urmărește emisiunea live


Iulian Bulai (USR): Nu susţin parteneriatul public-privat pentru autostrada A8 Iaşi - Târgu Neamţ

Deputatul Iulian Bulai a declarat, marţi, că nu susţine parteneriatul public-privat pentru construcţia porţiunii dintre Iaşi şi Târgu Neamţ a autostrăzii A8, din cauza taxelor care ar putea fi prea mari pentru locuitorii din zona Moldovei.

Într-o postare pe pagina lui de facebook, Bulai afirmă că este dezamăgit de opinia comisarului european desemnat de România, Adina Vălean, care a declarat la audierile de marţi că susţine parteneriatul public-privat pentru construcţia autostrăzii A8. 'Ce m-a dezamăgit şi mă pune pe gânduri totuşi este opinia dumneaei despre investiţiile în infrastructura mare de tip parteneriat public privat. Doamnei Vălean îi place parteneriatul public privat şi consideră utilă şi bună această măsură.

Nu contest eficienţa acestei măsuri în alte ţări din UE, dar în Moldova această măsură va îngreuna accesul nostru la Autostrada A8. Va face ca accesul la autostradă să fie destul de scump în cea mai săracă zonă din ţară', a scris deputatul Iulian Bulai. El şi-a exprimat speranţa ca ministrul Transporturilor, Lucian Bode, să îşi menţină intenţia de a renunţa la parteneriatul public-privat pentru segmentul de autostradă Iaşi-Târgu Neamţ.

'Paradoxul e că până acum am avut un guvern PSD care susţinea parteneriatul public-privat şi un comisar venit de la PSD care se opunea lor, iar acum vom avea un guvern PNL care vrea să renunţe la parteneriatul public-privat şi un comisar venit de la liberali gata să apeleze la aceleaşi parteneriate publice-private', a adăugat Bulai. În finalul postării, deputatul Iulian Bulai i-a urat succes Adinei Vălean şi a precizat că are certitudinea că aceasta va face 'o treabă bună' în noua comisie von der Leyen, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel