Iulia Motoc dă în judecată Antena 3

MOTOC - MINEA - JURAMANT - COTROCENI
MOTOC - MINEA - JURAMANT - COTROCENI

După reacţia Aspaziei Cojocaru, care ameninţat că va da în judecată publicaţiile care au defăimat-o şi Iulia Motoc a reacţionat. Ea a explicat într-un comunicat de presă că va acţiona în judecată presa care a atacat-o în această perioadă şi a nominalizat în special Antena 3.

"Constat că se perpetuează în cele mai vulgare forme dezinformarea. Dincolo de aspectele în mod vădit neveridice, se încearcă să se inducă în opinia publică că nu cunosc partidul politic care m-a nominalizat ca judecător al Curţii. Aşa cum am precizat în comunicatul de presă, am fost nominalizată de PDL. În iunie 2010, UNPR nu exista ca şi grup parlamentar şi se afla în imposibilitate juridică de a nominaliza orice judecător CCR. UNPR a devenit grup parlamentar în noiembrie 2011", a precizat judecătoarea Iulia Motoc pe blogul personal.

Pe de altă parte, publicația Ghimpele anunță că o acționează în judecată pe Iulia Motoc, pe care o acuză de defăimare și amenințare.

”Într-un mail incoerent, trimis de pe o adresă a Facultăţii de Ştiinte Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti (care nu ar trebui amestecată în problemele de imagine pe care un judecător al CCR crede că le are) Iulia Motoc sugerează redacţiei Ghimpele o virtuală trimitere în judecată.

 Virtuală pentru că – veţi vedea – mailul nu are nicio trimitere clară, identificabilă, ci doar sugestia abulică a unei ameninţări”, scrie publicația.

“Stimată Redacție,

Dincolo de conținutul articolului pentru care am intentat în justiție

vă atrag atenția că folosiți în mod ilegal o fotografie a mea. Mai

mult decât atât fotografia, provenind de la grupul Intact, nu este autentică. Pe viitor veți fi contactați de avocații mei. Cu cele mai bune gânduri, Iulia Motoc”
  ”Având în vedere faptul că doamna Motoc se limitează doar la sugestii juridice platonice, mizând probabil pe teama unor jurnalişti tineri, fără a trece la acţiuni juridice reale, Ghimpele se vede obligat să o dea în judecată imediat pe doamna Motoc pentru defăimare şi ameninţare. Doamna Motoc va trebui să-şi argumenteze în faţa unei instanţe acuzaţiile cu caracter “eseistic”, care amintesc – din punctul nostru de vedere – de agitaţiunile imagologice ale unor şefi de gubernie ţaristă.”, mai scrie Ghimpele.

Iată comunicatul dat de judecătoarea Iulia Motoc astăzi:

"Atacurile împotriva justiţiei constituţionale şi judecătorilor Curţii Constituţionale continuă.

Ameninţările, defăimarea şi hărţuirea mea, în calitate de judecător al Curţii Constituţionale a devenit o practică curentă a unor posturi de televiziune, în special Antena 3 şi a altor publicaţii ce aparţin Grupului Intact.

Deşi aceste afirmaţii au un caracter vădit neveridic, putând fi considerate derizorii, ele fac parte dintr-o strategie de subminare a credibilităţii mele ca judecător al Curţii Constituţionale.

Fac următoarele precizări:

- Nu am fost niciodată membru al unui partid politic. Ca judecător al Curţii Constituţionale, nu sunt om politic.

- Am fost magistrat din septembrie 1989 până în noiembrie 1995. În 1995 am devenit cadru didactic al Universităţii din Bucureşti, parcurgând toate etapele unei cariere universitare. În 2002 am devenit profesor universitar al Universităţii din Bucureşti.

- Sunt membru al Comitetului ONU pentru drepturile omului din 2006 şi director pentru România al Masterului European pentru Drepturile Omului din 2007.

- Între 1990 şi 1996 am studiat la Facultatea Paul Cézanne unde am obţinut masterul şi titlul de doctor, în 1996, cu cel mai înalt calificativ, «f bine cu felicitările juriului»

- În 1998 am fost abilitată să conduc cercetări în Franţa, inclusiv teze de doctorat.

- În 1999 am obţinut titlul de doctor în etică al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Filozofie.

- În perioada 2002 - 2003 am fost bursieră Fulbright la Universitatea din New York, universitate unde am fost cercetător ştiinţific principal şi am copredat mai multe cursuri între 2002 şi 2004.

- Din 2004 până în 2007 am fost cercetător ştiinţific principal la Centrul pentru Drepturile Omului din cadrul Universităţii Yale.

- Din 1996 sunt expert ONU pentru Drepturile Omului, poziţie pe care am ocupat-o şi în cadrul Consiliului Europei şi Uniunii Europene.

- În 2001 am devenit raportor special ONU pentru Drepturile Omului fiind primul cetăţean român care a ocupat această poziţie.

- În 2006 am fost aleasă membru al comitetului ONU pentru Drepturile Omului.

- Am publicat numeroase cărţi şi studii, unele la edituri prestigioase? Oxford University Press, Harvard, Hart Publishing, Bruylant Bruxelles, Pedone Paris.

- Ultimele publicaţii sunt Doctrinele internaţionaliste în timpul comunismului real în Europa, volum pe care l-am coeditat şi a fost publicat în 2012 de Universitatea Sorbona, La Sociétée de législation comparé şi Despre democraţie în Europa unită, editura Humanitas 2012.

- În calitate de judecător al Curţii Constituţionale am formulat mai multe opinii separate dintre care menţionez cea pentru menţinerea drepturilor foştilor deţinuţi politici şi cea împotriva menţinerii prezentei dobândiri licite a averii.

- La 27 iunie 2012 s-a depus plângere referitoare la incompatibilitatea mea, plângere care ulterior a fost retrasă de la Curtea Constituţională dar nu şi de la ANI.

- La 2 august 2012, ANI m-a anunţat că sunt compatibilă şi că nu există temeiuri pentru o plângere de incompatibilitate împotriva mea.

În ciuda presiunilor, intimidărilor, hărţuirilor şi defăimărilor la adresa mea, voi continua ca şi până acum să aplic legea.

Îmi rezerv dreptul să acţionez în instanţă posturile tv şi publicaţiile care au procedat la aceste defăimări şi ameninţări, creându-mi mari prejudicii morale mie şi familiei mele.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel