Istudor, rectorul ASE: Trei domenii în care România poate deveni competitivă pe piața europeană

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul ASE, a vorbit, într-un interviu pentru DCNews, despre cele trei domenii în care România poate deveni competitivă, pe piața europeană. 

"Din analizele făcute de noi, în zona ASE, dar şi de alte instituţii, ar rezulta cam trei domenii în care noi am putea să devenim competitivi. Şi aici, pe prima poziţie, avem IT-ul. Avem specialişti foarte buni. Avem două specializări puternice: automatica şi cibernetica. Sunt foarte căutaţi, foarte bine pregătiţi şi apreciaţi în piaţă absolvenţii noştri - şi cei de la Politehnică şi cei de la cibernetică, din toată ţara.

Ar mai fi un al doilea domeniu: turismul. Poate constitui un domeniu prioritar (....) Este clar că noi avem ce arăta lumii, însă e o problemă legată de infrastructură. Şi, pe locul trei, ar fi agricultură. Avem un mare potenţial să devenim competitivi", a spus Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul ASE.

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Academia de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului superior economic şi de administraţie publică din România, conform prestigiosului Top Shanghai 2019, este o universitate dinamică, competitivă, responsabilă şi implicată în mediul economico-social, având cea mai bună inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii autohtone.

ASE va ofera 24 de programe de LICENTA in limbile romana, engleza, franceza sau germana, in domeniile: Stiinte economice, Stiinte administrative, Sociologie si Limbi moderne aplicate.

Studiile de licenta pot fi continuate la unul dintre cele peste 75 de programe de MASTERAT, oferite de ASE, adaptate la asteptarile pietei si ale angajatorilor.

ASE ofera STUDII DOCTORALE in 10 domenii.

ASE ofera anual aproape 3 400 de burse de studii.

ASE iti ofera sansa de a studia la universitati de prestigiu din lume accesand peste 500 de burse Erasmus.

Daca nu esti din Bucuresti, ASE iti ofera peste 5 000 de locuri in caminele proprii.

Mesajul Rectorului, Prof. dr. Istudor, Rectorul A.S.E:

”Dragi candidati la Academia de Studii Economice din Bucuresti,

Va invit sa va alaturati cu toata increderea celor peste 22.000 de studenti ai celei mai performante universitati economice si de administratie publica din Europa de Sud-Est.

Eu insumi sunt mandru sa fiu absolventul ASE, pe care o slujesc din momentul in care am incheiat studiile superioare.

Pentru Admiterea din acest an, ASE scoate la concurs o oferta generoasa de programe si locuri, la buget si taxa, pentru toate ciclurile si formele de invatamant - licenta, masterat, doctorat.

Este important, cand decideti optiunile pentru viitorul vostru, sa luati in calcul reputatia ASE in randul angajatorilor si gradul foarte bun de insertie a absolventilor nostri pe piata muncii pentru ca, sunt sigur, fiecare dintre voi doreste sa-si gaseasca un job ofertant la finalizarea studiilor superioare.

Va doresc, dragi candidati, sa faceti cea mai ofertanta alegere pentru viitorul vostru.

Alegeti un Lider si veti deveni un Lider !

Cu drag,

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE”.

În următoarele zile, vă invităm să urmăriți un interviu exclusiv pe DC News cu Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE unde veți afla mai multe despre ASE.

Până atunci, consultați AICI totul despre admitere 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel