Prevestire pentru Cioloș: Îl va îngropa politic! Vă spun cu exactitate

Istoricul Oprea, despre Cioloș: Îl va îngropa politic! Vă spun cu exactitate
Istoricul Oprea, despre Cioloș: Îl va îngropa politic! Vă spun cu exactitate

Istoricul Marius Oprea, luni seară, a avut o intervenție la TVR 1, după declarațiile recente cu privire la Dacian Cioloș.

Marius Oprea îl acuză pe Dacian Cioloş că unul dintre fondatorii legali ai partidului PLUS a fost maior al Securităţii, care a coordonat o anchetă penală la care istoricul a fost supus în 1988. Fostul premier a reacţionat acuzaţiilor. „O clasă politică nouă este o amenințare pentru politicienii vechi, iar orice scandal implicând oamenii noi amorțește speranța că există o alternativă. (...) În mod ironic, „jurnalistul" care semnează atacul de astăzi are același nume de familie ca unul dintre cei mai controversați oameni politici din România. Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate „demonstra" că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate. Scopul meu nu este să sap după mizerii și să produc scandal pentru a ajunge în atenția publicului”, a scris Dacian Cioloș pe rețeaua de socializare Facebook.

„E incalificabil”

„Sunt foarte mulți Oprea în România. Eu, întâmplător, nu am absolut nicio legătură cu generalul Oprea. Aș vrea să pornesc mai întâi de la răspunsul domnului Cioloș. Eu cred că mai degrabă nu dezvăluirea mea, ci modul în care a reacționat domnul Cioloș îl va îngropa politic. Pentru că, să absolutizezi, să generalizezi într-un asemenea mod, este incalificabil. Vreau să vă spun cu mare exactitate: în 1989 erau 136.000 de informatori și 14.000 de angajați ai securității. Deci, nici vorbă de întreaga populație a României. Această Securitate alcătuise, în schimb, dosare de urmărire informativă la peste 2 milioane de oameni. Asta este realitatea.

Ce aș vrea să vă mai spun... Nici măcar nu este o mare dezvăluire, cel puțin pentru mine. Tot ceea ce am dat publicității publicasem deja într-un volum, Moștenitorii Securității, apărut în 2004 și reeditat anul trecut", a declarat istoricul Marius Oprea, luni seară, la TVR 1, în cadrul emisiunii „România9", moderată de jurnalistul Ionuț Cristache.

VEZI ȘI:

Cioloș, criticat pe pagina Rezist. Administratorul: O să fiu mai atent pe viitor

ALEX COITA: SUNT NIȘTE CHESTII REALE. DOMNUL CIOLOȘ POATE NU ȘTIE...

RADU HERJEU, SFAT PENTRU IOHANNIS: AI RUGAT PE CINEVA SĂ NOTEZE?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel