Isărescu, semnal de alarmă: Nu am văzut niciodată atâtea pericole...

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, marți, că în ultimele două decenii "nu a văzut niciodată atâtea pericole la adresa stabilității economice și financiare a României"

România a făcut progrese mari în ultimii ani în privința stabilității financiare și economice și a ajuns la una dintre cele mai ridicate rate de creștere din UE. Însă această stabilitate, atinsă cu sacrificii, riscă să afecteze viitorul țării, a spus Mugur Isărescu la conferința Growth Forum, potrivit Profit.ro.

"Personal, în 20 de ani, nu am văzut niciodată atâtea pericole la adresa stabilității economice și financiare a României", a declarat guvernatorul, în deschiderea conferinței.

"Dacă nu suntem atenți, putem să stagnăm nu numai economic, dar să și întârziem în procesul de convergență, să și rătăcim drumul", a arătat guvernatorul.

Isărescu s-a referit la pericolul ca deficitul să ajungă la 4% din PIB în 2017, peste limita de 3% impusă de tratatele europene, care va duce la creșterea datoriei publice, tocmai într-un moment în care România ar trebui să pună bani deoparte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel