Isărescu, măsură obligatorie pentru România: Acolo trebuie acționat

Isărescu susține că viitorul economic nu este pe o pantă ascendentă și consideră că este nevoie de o altă abordare în privința stimulării economiei.

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu a declarat, într-o conferință de presă, că în România nu trebuie să fie stimulată numai creșterea pentru că în acest fel economia va mai cunoaște creștere. 

"Creăm locuri de muncă în străinătate"

"Creșterea economică nu mai e de 7%, probabil că se va duce spre 4%, vom vedea lunile următoare. Vrem creștere economică mai mare, trebuie să stimulăm potențialul economiei, nu numai cererea. Pentru că dacă stimulăm numai cererea, și ea este peste potențial, nu poate să fie decât două efecte: 1. creăm locuri de muncă în străinătate, adică importăm mai mult ca să acopere excesul de cerere și nu cred că e de dorit. E de dorit ca stimularea cererii să fie corelată cu potențialul economiei, ca economia să producă ceea ce se cere în plus. Sau creăm inflație ceea ce iarăși nu este de dorit. Prognoza noastră este revizuită, vorbim de un excedent de cerere care depășeșete 2%, nu mai e 4% sau așa ceva. Prognoza noastră arată o creștere, lucrurile sunt legate tot de investiții, productivitate, tehnologie, eficiența muncii. Deci dacă vrem creștere economică mai mare, acolo trebuie acționat", a declarat Mugur Isărescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel