Isărescu, despre o candidatură a sa la Președinție: La 65 de ani...

Mugur_Isarescu
Mugur_Isarescu

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a comentat, într-un interviu acordat Mediafax, în legătură cu o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale care vor avea loc în luna noiembrie a acestui an.

Întrebat în ce condiții ar candida pentru funcția de președinte al României, guvernatorul Băncii Centrale a arătat că este greu pentru un om la vârsta sa să debuteze în politică.

"Am candidat o dată. Acum nu se mai pune problema. Să-mi schimb profesiunea la 65 de ani? În România, preşedintele, conform Constituţiei, este un om politic. La 65 de ani îmi este greu să mă debarasez de haina de bancher, care-ţi intră în piele. Nu prea ştiu cazuri ca la 65 de ani, să intre cineva în viaţa politică", a declarat Mugur Isărescu.

Pe de altă parte, șeful BNR a evitat diplomatic un răspuns tranșant, atunci când a fost întrebat care funcție este, în contextul actual, mai importantă, cea de guvernator al băncii centrale sau de preşedinte al statului, replicând scurt: "Fiecare funcţie are rolul ei".

Mugur Isărescu este cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din lume, fiind în această funcție din 1990, cu o singură întrerupere, decembrie 1999 - decembrie 2000, perioadă în care a condus Guvernul CDR.

La alegerile din 26 noiembrie 2000, Mugur Isărescu a candidat independent la Președinția României, fiind susținut de CDR 2000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel