IRL boicotează referendumul pentru Constituție. "O glumă proastă"

Initiativa-Romania-Libera_Diana-139
Initiativa-Romania-Libera_Diana-139

Iniţiativa România Liberală boicotează referendumul de revizuire a Constituției, dacă prevederile proiectului de revizuire vor fi adoptate de plenul Parlamentului.

Liderul Inițiativei România Liberală susține că noua Constituție este „o glumă proastă, o bătaie de joc la adresa cetăţenilor acestei ţări”. Vlad Moisescu speră ca magistraţii CCR să oprească distrugerea statului de drept  „Ceea ce ne interesează este ca, la finalul procesului de revizuire, să avem o Constituţie pentru români, nu pentru politrucii şi puşcăriabilii lui Crin Antonescu”, a spus Vlad Moisescu, potrivit pesurse.ro.

 "Șmecheria"

În opinia președintelui Consiliului Director al IRL cea mai periculoasă prevedere este cea de la articolul 61, prin care Parlamentul devine organ suprem al poporului român.  "În ce constă şmecheria? În eliminarea caracterului reprezentativ al Parlamentului. (...) Consecinţe: pe viitor, Parlamentul nu va mai fi doar organ legislativ, ci şi o autoritate al cărei punct de vedere va fi impus, din oficiu, în faţa oricări alte autorităţi care ţine de alte puteri ale statului”, a explicat Vlad Moisescu.

"Țara bananieră"

A precizat că CCR va deveni o instituţie golită de sens şi atribuţii. Moisescu a spus că Justiţia va fi legate de mâini şi de picioare, pentru că nimic nu-i va mai putea obliga pe parlamentari să pună în aplicare o hotărâre a unei instanţe. Vlad Moisescu a mai atras atenția și asupra chemării procurorilor la ordine în faţa parlamentarilor care ar reprezenta „o modificare demnă de o ţară bananieră, nu de o ţară membră a Uniunii Europene”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel