Irineu Darău, după rezultatul alegerilor USR-PLUS: E nevoie de o schimbare profundă în partid

Darău
Darău

Senatorul Irineu Darău a transmis un mesaj după rezultatul alegerilor USR-PLUS.

”Felicitări, Dacian Cioloş! E nevoie de o schimbare profundă în USRPLUS, astfel încât să devenim acel partid puternic care să dea tonul unei viitoare guvernări și care să schimbe în bine România. Îți mulțumesc că te-ai angajat să mergi și pe planul de reformă în 10 pași pe care l-am propus. Sunt acolo niște propuneri îndrăznețe de natură să repună partidul pe șinele corecte și am încredere că îți vei respecta promisiunea.Mâine sunt alegerile pentru Biroul Național - unele la fel de importante precum cele pentru președinție. Îndemn delegații să voteze echipa #împreună USR PLUS - Curaj pentru România. Este singura care poate aduce echilibru și poate împiedica scenariul în care un bloc să facă majoritate singur. Doar împreună și cu curaj vom fi cu adevărat puternici!”, a fost mesajul transmis de Irineu Darău.

În cadrul primului tur şi-au exprimat opţiunea online, prin intermediul unei platforme securizate, 32.815 dintre cei 44.114 membri cu drept de vot (reprezentând 74,4% din total). La momentul respectiv, Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna 14.404 voturi (43,9%), iar Irineu Darău 3.300 de voturi (10,1%).

Europarlamentarul Dacian Cioloş a fost ales, vineri seara, în funcţia de preşedinte al USR PLUS, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor interne



El a obţinut 19.603 voturi, iar contracandidatul său, Dan Barna, 18.908, a anunţat purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu.

"Au votat 38.511 colegi, dintr-un total de 44.540, care au primit mail-ul cu link-ul pentru vot, cu aplicaţia pentru vot şi, în urma voturilor exprimate de colegii noştri, clasamentul este următorul: Dacian Cioloş a întrunit 19.603 voturi, Dan Barna - 18.908 voturi. Ăsta este rezultatul în urma votului electronic ce va fi trimis spre validare către Congresul USR ce va avea loc în acest weekend", a precizat Ionuţ Moşteanu.

Dacian Cioloş a fost desemnat câştigător şi după primul tur de scrutin al alegerilor interne pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS.

Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS, care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel