Irina Begu, adversară nouă în turul doi al turneului WTA 1.000 de la Roma. Cîrstea și Cristian, calificate în turul al treilea

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Elena Rîbakina, campioana en-titre de la Roma, adversara Irinei Begu în turul al doilea, s-a retras chiar înaintea meciului. În locul său va intra o jucătoare venită din calificări.

UPDATE: Irina Begu va juca, de la ora 14.00, împotriva franțuzoaicei Oceane Dodin, intrată pe tabloul din postura de ”lucky loser”, după ce Elena Rîbakina și-a anunțat retragerea cu scurt timp înainte de disputarea meciului din turul al doilea al turneului de la Roma, au anunțat organizatorii turneului italian.

Știrea inițială

Irina Begu (locul 161 WTA) va avea un meci dificil în turul al doilea al turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, unde s-a calificat după un joc disputat în două zile, miercuri și joi, fiind întrerupt din cauza ploii.

Astfel, după victoria în fața Rebekăi Masarova (Spania, locul 104), 5-7, 6-3, 6-4, Begu o va întâlni astăzi pe kazaka Elena Rîbakina, locul 4 WTA, campioana de la Wimbledon din 2022, și deținătoarea trofeului de la Roma.

Pentru cele două jucătoare acesta este al doilea meci direct, după cel din Moscova, din 2017, câștigat de româncă în trei seturi.

Cîrstea și Cristian, calificate în turul al treilea

Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian s-au calificat, joi, în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma.

Sorana Cîrstea (34 ani, 32 WTA) a dispus în turul secund de cehoaica Brenda Fruhvirtova (17 ani, 102 WTA), cu 7-5, 6-0, după o oră şi 32 de minute.

Cîrstea, autoare a 4 aşi, a profitat de cele 9 duble greşeli ale adversarei, care are jumătate din vârsta româncei.

Sorana Cîrstea, care şi-a asigurat un cec de 30.435 de euro şi 65 de puncte WTA, va juca în turul al treilea cu Marketa Vondrousova (Cehia), a şasea favorită, care s-a impus în fața Anei Bogdan, scor 6-2, 3-6, 6-4.

Jaqueline Cristian (25 ani, 68 WTA), intrată pe tabloul principal ca ”lucky loser”, direct în turul al doilea, a trecut de rusoaica Elina Avanesian (21 ani, 72 WTA), cu 5-7, 6-2, 6-2, după aproape trei ore de joc (2 h 50 min).

Românca a avut un procentaj superior la mingile de break, salvând 13/17, în timp ce rusoaica a anulat 9/16.

Jaqueline Cristian şi-a asigurat un cec de 30.435 de euro şi 85 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta, în premieră, pe jucătoarea americană Coco Gauff (20 ani), numărul trei mondial, scrie Agerpres.

Citește și: Încă un jucător de tenis și-a anunțat retragerea din activitate. Care este motivul pentru care Thiem va pune racheta în cui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel