EXCLUSIV  IRIDEX - Tudorache, RĂZBOI deschis. Situație EXPLOZIVĂ: Sunt DUȘMANII mei

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, într-un interviu acordat DC News, a discutat despre problema deşeurilor şi respectarea normelor de mediu, punctând că singura soluţie ar putea fi instanţa.  

Daniel Tudorache spune că nu se plânge de lipsa banilor, însă e nevoie de un cadru legal.

„Cred că marea majoritate a primăriilor din ţară se plânge că nu are bani şi la Guvern, şi la Consiliul Judeţean. Noi nu ne plângem de lipsa banilor. Avem bani, putem investi în mediu, în sport, învăţământ. Ne trebuie cadru legal. Trebuie să stau la masă cu primarul general şi să-mi delege o parte din atribuţii, dacă Primăria Capitalei nu poate rezolva în scurt.

Am vorbit şi cu doamna primar general, trebuie să ne întâlnim undeva săptămâna viitoare. Ce pot face eu? Ce îmi poate delega mie din obligaţiile care îi revin Primăriei generale?", a spus Daniel Tudorache, invitat la interviurile DC NEWS.

În cadrul aceluiaşi interviu, a spus că problema deşeurilor trebuie rezolvată până în 2020.

„Există un proiect integrat de management al deşeurilor. Este un proiect dinainte ca noi să ajungem primari, şi eu, şi doamna Firea. Să vedem dacă va fi dus la îndeplinire într-un timp rezonabil, pentru că, până în anul 2020, trebuie să rezolvăm această problemă cu deşeurile din Bucureşti", a spus edilul Sectorului 1.

„Ceva nu e în regulă"

„Cu siguranţă, în timp, ne creează probleme de sănătate acel miros greu de suportat. Pot spune că am un sprijin. Cei de la Garda de Mediu mi-au înţeles situaţia şi ne acordă tot sprijinul. Trebuie să-i fac şi pe cei de la Agenţie de Mediu, trebuie să înţeleagă că nu e normal să acorde o prelungire a autorizaţiei de funcţionare, mă refer la acea groapă, toată lumea observă, numai prin prisma acelui miros, ceva nu e în regulă. (...) Eu nu pot să dau amenzi. Eu, ca primar, pot doar să ţip şi să-i atenţionez pe cei de la Garda de Mediu, să-mi dea o mână de ajutor", a declarat Tudorache.

„Noi putem în instanţă să atacăm şi cred că aceasta este singura soluţie"

„Înseamnă că ceva e în neregulă pe acel lanţ, între Agenţia Naţională de Mediu şi firma respectivă, în speţă Iridex. Eu nu am o problemă personală cu cei de la Iridex. În prima mea vizită acolo, am spus: Dacă dumneavoastră respectaţi normele de mediu şi oamenii nu mai reclamă acel miros insuportabil, eu nu am nicio problemă. Din punctul meu de vedere, sunteţi prietenii mei. Dar lucrul acesta nu se întâmplă şi, până la urmă, pe cetăţeanul de pe stradă nu-l intereseză că acolo e o firmă privată.

Noi putem în instanţă să atacăm şi cred că aceasta este singura soluţie, să atacăm în instanţă autorizaţia de funcţionare emisă de Agenţia de Mediu. Dar ştiţi care e problema? Am avut o discuţie cu patronul sau administratorul gropii: Ok, închideţi. Şi unde duceţi gunoiul? Nu ai altă soluţie decât să-l aduci la mine", a spus primarul Sectorului 1.

[citeste si]

„Ei sunt duşmanii mei"

„Vreau ca această firmă Iridex să intre în legalitate. Asta vreau. Dacă ei îşi rezolvă problemele de mediu, ei sunt prietenii mei. Atâta timp cât nu-şi rezolvă problemele de mediu şi oamenii reclamă în continuare acel miros, ei sunt duşmanii mei", a spus edilul Sectorului 1.

În filmarea de mai jos, puteţi asculta răspunsul complet al primarului Daniel Tudorache:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel