Țiriac, nou conflict major cu ATP. Reacție imediată

Ion Tiriac se află din nou în conflict cu conducerea Association of Tennis Professionals (ATP).

Omul de afaceri a dorit să implementeze sistemul de reluări hawk-eye la turneul de la Madrid, dar s-a lovit de un răspuns categoric, informează Digi Sport.

Sistemul hawk-eye, care permite vizionarea reluărilor unor decizii controversate, nu este folosit și la turneele pe zgură.

O decizie în acest sens ar urma să fie luată înaintea turneului de la Wimbledon, când consiliul jucătorilor se va întruni pentru a stabili dacă este necesară implementarea.

Înca din 2011, Ion Ţiriac a decis să pornească o revoluţie în tenisul mondial. Într-o conferinţă de presă susţinută la Madrid, legată de turneul Masters pe care-l patronează, el a dezvăluit care sunt punctele în care tenisul trebuie să se schimbe pentru a deveni şi mai atractiv pentru televiziuni şi, implicit, pentru sponsori şi public.

Mingile ar trebui schimbate

În primul rând, Ţiriac spunea că mingile ar trebui schimbate. Pentru a creşte spectaculozitatea jocului şi pentru a lungi punctele, mingile ar trebui să fie, în opinia milionarului român, mai mari, pentru a creşte spectaculozitatea jocului: "Aş face mingile cu cel opuţin 10-15% mai mari deât sunt în acest moment. Astfel aş face jocul puţin mai lent".

De asemenea, el a spus că terenurile, inclusiv cele de zgură, ar trebui să fie albastre, pentru că astfel telespectatorii pot urmări mai uşor mingea: "Aş vrea să îmbunătăţesc culoarea terenului de joc, pentru că ştiţi cu toţii că noi suntem acum sclavii televiziunilor. Eu am 14.000 de spectatori în tribune aici, la Madrid, dar am mai mult de 500 de milioane de spectatori, dacă iei în considerare că şi cei din China urmăresc meciurile la televizor", mai informează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel