Iranul livrează petrol către Lukoil prin portul Constanța

Iranul a efectuat prima livrare de țiței spre Europa de la ridicarea sancțiunilor - patru milioane de tone - a anunțat Hamid Baeidinejad, director în cadrul Ministerului de Externe de la Teheran, pe pagina sa de Instagram, obiectivul fiind majorarea livrărilor în regiune cu 1,5 milioane de barili pe zi (bpd), transmit Reuters și agenția de presă Fars.

Teheranul a trimis petrolul de la terminalul Kharg Island către Constanța și alte porturi europene, beneficiarele fiind grupul rus Lukoil, firma franceză Total și rafinăria spaniolă Compania Espanola de Petroleosbdin, precizează Agerpres.

"Iranul încearcă să-și refacă producția de țiței după ridicarea sancțiunilor în ianuarie, obiectivul fiind majorarea producției și a exporturilor către Europa în acest an cu 1,5 milioane de barili pe zi", a precizat Hamid Baeidinejad.

În Bulgaria, Lukoil deține rafinăria din Burgas, care are o capacitate de producție de 9,8 tone pe zi în timp rafinăria Petrotel de la Ploiești procesează anual 2,4 milioane de tone de benzină și motorină.

În 17 ianuarie, comunitatea internațională a ridicat toate sancțiunile legate de programul nuclear al Teheranului, în conformitate cu acordul nuclear încheiat pe 14 iulie 2015.

Iranul are cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume și este pe locul patru în privința rezervelor de țiței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel