IPP: Numirea procurorilor, "spectacol degradant de negocieri tip troc”

Institutul pentru Politici Publice consideră că la conducerea DNA trebuie desemnat un procuror cu experiență în dosare importante din domeniul anticorupției.

Această soluție este subliniată, printre alții, și de Monica Macovei și Daniel Morar. Însă, este contestată de președintele Traian Băsescu. În comunicatul IPP se subliniază că România nu este dispusă să experimenteze alt fel de procurori. Dacă diferite  motivări ale nemulțumirii au subliniat nominalizarea Codruței Kovesi la DNA, comunicatul IPP dezaprobă renominalizarea lui Tiberiu Nițu. 

“Față de fenomenul de amploare al corupției din România numai un procuror cu experiență dovedită poate conduce investigațiile necesare în dosare, România nefiind dispusă să experimenteze alt fel de procurori în fruntea DNA. În ceea ce privește renominalizarea lui Tiberiu Nițu în funcția de procurer general, IPP dezaprobă că un procuror respins de corpul de magistrați prin structura lor de reprezentare, CSM, a putut să fie renominalizat. Ne-am exprima surprinderea ca Președintele Traian Băsescu să aprobe numirea lui Tiberiu Nițu după ce deja a respins această propunere. În contextul în care liderii politici din România dar și de la Bruxelles vorbesc obsesiv despre independența justiției, asistăm din păcate la un spectacol degradant de negocieri tip troc”, se arată în comunicat, scrie AM Press.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel