Ipoteza lui Chirieac, confirmată prin declarația lui Maas. Semnalul Germaniei pentru România

Ministrul de Externe al Germaniei, Heiko Maas, a lansat un semnal de calm și stabilitate pentru România, venind să confirme un recent scenariu lansat de către analistul politic Bogdan Chirieac, într-un editorial publicat pe DCNews

Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, își exprimă îngrijorarea cu privire la polarizarea societății din România. El subliniază că nu sunt îngrijorați de discuții, care sunt democratice, ci de duritatea disputelor, care s-au transformat în confruntări violente. Totodată, și-a exprimat convingerea că poate fi găsit un echilibru cu privire la reforma Justiției. 

Iată ce a declarat oficialul german la Reuniunea anuală a diplomaţiei române: 

Suntem îngrijoraţi de faptul că tocmai o confruntare despre valori duce de un an şi jumătate, în România, la o polarizare a politicului şi a societăţii. Nu discuţia este cea care ne îngrijorează, pentru că discuţiile sunt indispensabile în democraţii, ci mai degrabă duritatea disputei, care a culminat chiar în confruntări violente. Sunt ferm convins că, referitor la reforma Justiţiei în România, poate fi identificat un echilibru just al separaţiei puterilor legislativă, executivă şi judiciară. 

În ceea ce priveşte consolidarea statului de drept, identificarea unei căi de mijloc, doresc să vă ofer orice sprijin posibil din partea Guvernului Federal. Pot fi luaţi în calcul şi experţi recunoscuţi la nivel internaţional în astfel de situaţii şi aceştia, precum Comisia de la Veneţia, pot fi luaţi în calcul ca intermediari oneşti. 


Analistul politic Bogdan Chirieac scris, într-un editorial publicat pe DCNews, despre intervenția externă din UE pentru stabilitatea României. Bogdan Chirieac anticipa că din octombrie ”nimeni din Uniunea Europeană nu va mai accepta schimbări de guvern în România și asta pentru că începe să aibă loc transferul efectiv al dosarelor europene”. Mai mult, sublinia că ”pronosticul următoarelor luni pentru stabilitatea României este mai degrabă optimist.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel