Ipoteză incredibilă privind Codul Fiscal! De ce nu l-a promulgat Klaus Iohannis. Ce spun Rovana Plumb și Dan Mihalache

Klaus Iohannis nu a promulgat noul Cod Fiscal, în spatele acestei decizii stând un motiv incredibil, spus de Rovana Plumb. Pe de altă parte Dan Mihalache, consilier prezidențial, se întreabă de ce este o tragedie retrimiterea documentului înapoi în Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat promulgarea Codului Fiscal și l-a retrimis în Parlament. Motivul care stă în spatele acestei mișcări este ca un alt guvern să-l implementeze, e de părere Rovana Plumb. Asta pentru că Iohannis speră ca Guvernul Victor Ponta să pice cât mai curând.

"Se dorește ca acest Cod Fiscal, el fiind bun, adoptat de Parlament, să nu fie implementat de Guvernul Ponta. Eu așa am recepționat mesajul, atât timp cât în declarații se susține că este un Cod Fiscal bun, dar mai trebuie lămurit anumite măsuri. Nu prea avem probleme. Dar, de ce să-l implementăm noi și să nu-l implementeze alt guvern. Pentru că practic este o tragere de timp...", a declarat fostul președinte interimar al PSD la B1 TV.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluire din spatele ușilor închise! Cum a reacționat Iohannis la ironia lui Ponta

În timp ce Rovana Plumb emitea această teorie la B1 TV, la Antena 3, Dan Mihalache declara la Antena 3 motivul pentru care Klaus Iohannis nu a promulgat Codul Fiscal din cauza scăderii TVA-ului de la 24% la 19%, prevedere pe baza căreia ar trebui să mai existe dezbateri publice.

"Codul Fiscal putea fi gestionat, dacă exista un dialog politic normal, în alți parametri. Deși nici acum nu mi se pare o dramă retrimiterea în parlament. Modul de operare nu a fost instituțional corect.

Primul obiectiv pe care l-am urmărit în această retrimitere la Parlament este să generăm o dezbatere. O dezbatere care nu a existat în perioada adoptării lui. Au ieșit, apoi, diverși factori, Banca Națională, Consilu Fiscal s.a.m.d care au început să emită și alte opinii cu privire la scăderea bruscă a TVA-ului de la 24% la 19%. Despre asta e defapt vorba.

Ai cu ce să susțiii și scăderea foarte brutală a TVA-ului? Concomitent cu legea unică a salarizării nu ne ducem pe un derapaj periculos. De ce este așa dramatic dacă mai discutăm o lună?", a declarat Dan Mihalache la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel