Ipoteza incendiară a unui ministru: Băsescu a trădat-o pe Udrea pentru un alt candidat

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, spune că președintele Traian Băsescu, deși susținător declarat al Elenei Udrea, l-a sprijinit de fapt pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, dovadă rezultatele votului din Republica Moldova.

Elena Udrea, președintele partidului creat de Traian Băsescu, PMP, "și-a luat plasă" de la șeful statului, a declarat Corlățean în ediția de vineri a emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu și difuzată de Antena 3.

"Noi am spus de la bun început că Iohannis este cartea pe care o joacă Traian Băsescu în realitate, că este omul lui Băsescu. Veți vedea acum că toți ceilalți candidați care sunt oamenii lui Băsescu, toți vin în spatele lui Iohannis. Există o singură mare deziluzie la dna care a vorbit mai devreme (Elena Udrea - n.r) pentru că domnia sa chiar a crezut că Traian Băsescu o va ajuta și a descoperit acum câteva zile că a luat o plasă foarte serioasă și în țară în străinătate", a spus Titus Corlățean.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Rezultate finale Diaspora: Iohannis a câștigat detașat

Ministrul de Externe a remarcat că în Republica Moldova, unde președintele Băsescu are influență politică, Klaus Iohannis a obținut 31%, iar Elena Udrea doar 16%.

"E foarte simplu să te uiți în Republica Moldova, acolo unde structura aia care trebuia să-și facă treaba și era o structură solidă de foarte mulți ani a d-lui care acum își termină cele două mandate n-a dus voturile la Elena Udrea, care este foarte jos, ci le-a dus la Iohannis. Și mai sunt și alte chestiuni", a spus social-democratul.

"Inclusiv extremiștii maghiari pe care i-ați arătat (Tokes și Zsolt - n.r), ei sunt prietenii lui Traian Băsescu, pe aceeași filieră pe care s-a lucrat de foarte mulți ani", a adăugat Titus Corlățean.

Președintele PMP, Elena Udrea, a transmis vineri electoratului Partidului Mișcarea Populară că în turul al doilea al alegerilor prezidențiale ar trebui să voteze "anti-Ponta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel