EXCLUSIV  Ipoteză exclusă pentru Dacian Cioloș. Final de carieră politică

Ce va face Dacian Cioloș după ce pleacă din Guvern? Este întrebarea cheie a acestor zile. S-au găsit și unele răspunsuri sub formă de ipoteze. 

Jurnalistul Val Vîlcu crede că ipoteza Dacian Cioloș- șef la SIE ”este greu de crezut pentru că necesită aprobarea Parlamentului și este posibil ca măsură de retorsiune Dragnea și PSD să respingă propunerea lui Iohannis, dacă ar fi Cioloș. În plus, PSD ar avea tot sprijinul, pentru că ar fi o numire politică. E mult prea implicat politic, a și candidat în alegeri”.

”Ar fi final de carieră politică pentru Dacia Cioloș. El este scos vinovat de PNL pentru eșecul din partid.”, a mai spus Val Vîlcu. Mai mulți lideri ai PNL și-au exprimat dezamăgirea cu privire la unele afirmații ale premierului prin care a smuls voturi de la PNL și le-a pasat la USR. 

[citeste si]

Chiar și așa, ”Dacian Cioloș e beneficiarul unui capital de imagine, care ar fi risipit dacă l-ar pune într-o astfel de bătălie pentru SIE, care ar fi și pierdută. Ar putea fi folosit acest capital de imagine în viitor ca premier de rezervă, eventuală intrare în PNL sau USR. Cei care-l susțin oricum o vor face și mai poate fi folosit politic. Dacă-l pui la SIE, cariera politică e definitiv încheiată. Dacă rămâne la putere, nu trece perioada care să permită celor anti-Cioloș să uite. Trebuie să fie o perioadă în care să facă pasul înapoi, să nu mai fie la putere”. 

Un politician dat la o parte este regretat, mai devreme sau mai târziu, de electorat, dar trebuie să lase timp pentru uitare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel