Iorgulescu: VAR în Liga I de la începutul play-off-ului sezonului următor

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Arbitrajul video - VAR va fi implementat în Liga I începând cu play-off-ul/play-out-ul ediţiei 2021-2022, a anunţat, marţi, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

"În discuţiile cu domnul Deaconu (n.r. - vicepreşedintele CCA, Alexandru Deaconu) am anticipat că vom avea VAR la începutul play-off-ului sezonului următor. Pentru că au foarte mulţi arbitri de şcolarizat, sunt 50 sau 60 de arbitri. Aşa că e nevoie de o perioadă lungă până când aceştia vor fi pregătiţi pentru VAR", a afirmat Gino Iorgulescu.

Implementarea arbitrajului video în Liga I a reprezentat pentru mult timp un motiv de conflict între Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal, cele două instituţii ajungând însă într-un final la un acord pentru ca suma de 500.000 de euro necesară pregătirii arbitrilor să fie suportată în mod egal. Termenul privind folosirea VAR în România a fost de asemenea mutat în mai multe rânduri, ultima oară fiind stabilit pentru începutul anului 2022, iar acum pentru startul play-off-ului/play-out-ului ediţiei următoare, mai exact jumătatea lunii aprilie, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel