EXCLUSIV  Iordache și Dragnea, schimbați de la Camera Deputaților. Ciolacu, PRIMELE explicații

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Deputatul Marcel Ciolacu, chestor în Camera Deputaților, a vorbit pentru DC News despre acțiunea opoziției de miercuri de schimbare a conducerii Camerei și implicit a lui Liviu Dragnea care ar respecta regulamentul și ar genera o situație de neacceptat.

Ciolacu a declarat că, având în vedere că fiecare funcție de conducere fusese deja stabilită pe baza unei înțelegeri între toți liderii de grup, încercarea opoziției nu este una corectă. 

"Sigur că propunerile de revocare și de numire ale conducerii Camerei se votează în plen, însă este și o cutumă. Aceste funcții se împart după de cât de mare este grupul parlamentar. Liderii de grup se întâlnesc și stabilesc componența după un algoritm. Semnează toți un protocol și se procedează la constituirea unui Birou Permanent. Și pentru că e stabilit în urma unui algoritm, este votat de toată lumea. În decursul celor patru ani, grupurile au diferite modificări de structură. Dacă un anumit grup se modifică subtanțial sau dispare, atunci liderii acestora se întâlnesc și refac algoritmul. Așa ar trebui să se facă la fiecare început de sesiune", ne-a explicat deputatul PSD.

Este și împotriva regulamentului

O altă problemă pe care deputatul PSD a identificat-o este o încălcare a regulamentului.

"Ce a făcut opoziția este și împotriva regulamentului care spune că vicepreședinții pot fi retrași doar de grupul care i-a numit. Adică noi avem ședințe de plen luni și miercuri. Noi, luni, ne trezim că opoziția are mai mulți oameni decât PSD-ALDE. Și vine cineva la microfon și spune că vrea să îl retragă pe Dragnea și pe restul. Normal că după un astfel de lucru, grupul celălalt își va aduce toți oamenii la următoarea ședință și schimbăm din nou conducerea, în aceeași săptămână. Și tot așa. E ilogic", a mai spus Ciolacu pentru DC News.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel