EXCLUSIV  Iordache, replică lui Birchall, despre ”nenorocirile” din ”Comisia Iordache”

Florin Iordache FOTO AGERPRES
Florin Iordache FOTO AGERPRES

Florin Iordache a reacționat la atacul Anei Birchall, în exclusivitate, pentru DCNews. 

Într-un atac la adresa președintelui PSD, Viorica Dăncilă, Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a scris: 

”Păi doamna Dăncilă, era în fișa postului de ministru al justiției să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute și în timpul mandatul dvs. de "Comisia specială Iordache" de exemplu, despre asaltul asupra justiției, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe....”


Florin Iordache a reacționat pentru DCNews: ”Dacă a găsit anumite lucruri care o deranjau, putea să vină să propună, pentru că, până la urmă, Guvernul avea drept de inițiativă legislativă. Nu a venit cu nicio propunere. Mai mult, legile au fost votate și de dumneaei. Dacă avea observații, în calitate de deputat, putea atunci să spună. Dar e foarte ușor când cineva îți schimbă scaunul de deputat cu cel de ministru, să constate grozăvii. Eu cred că lucurile pe care le afirmă sunt ca să-și motiveze prestația la Ministerul Justiției. Comisia pe care am condus-o eu a îndreptat anumite erori care existau și țineau cont de observațiile pe care le-a validat CCR. Repet, avea posibilitatea să se exprime în Parlament, când a votat. N-am auzit-o niciodată, când a votat aceste legi că sunt grozăvii”. 

Cu privire la ce se referă, din punct de vedere juridic, Ana Birchall, când spune că a vorbit despre ”nenorociri”, Florin Iordache a răspuns: ”Nu știu ce înseamnă, din punct de vedere juridic, afirmațiile pe care le face doamna Birchall. Dacă constata că anumite lucruri ar trebuie modificate, avea posibilitatea când s-au votat, să se exprime, pentru că au trecut de mai multe ori prin Parlament. N-am auzit-o niciodată”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel