Iordache, replică după criticile lui Iohannis: Ce pretenție să mai avem?

Florin Iordache
Florin Iordache

Florin Iordache a reacționat după declarațiile președintelui Klaus Iohannis făcute, astăzi, de la Bruxelles.

Florin Iordache a reacționat după ce Klaus Iohannis a criticat, astăzi, Guvernul de la Bruxelles. Mai mult, președintele Comisiei speciale pentru legile din domeniul justiţiei a explicat și problema ridicată de președinte cu privire la pensionarea magistraților. 

Vine și reglează o parte dintre criticile Comisiei de la Veneția

"Ce nu înțeleg eu este de ce suntem criticați de președintele nostru la Bruxelles? Păi ce pretenție să mai avem ca partenerii noștri europeni să aibă o părere bună despre România și despre rezultatele pe care le are România și Guvernul său în condițiile în care tocmai președintele ne critică de acolo?

De ce prin Ordonanță? Vreau să le reamintesc tuturor că acea chestiune care vizează pensionarea preluată de noi la propunerea CSM și dacă intra un singur minut în vigoare, acea prevedere putea afecta un număr impresionant de magistrați. De aceea a trebuit dată această ordonanță. În al doilea rând, această ordonanță vine și reglează o parte dintre criticile Comisiei de la Veneția care mâine se întrunește ca să dea un aviz vizavi de legile justiției", a declarat Florin Iordache la Antena 3.

Ordonanța ar putea suferi modificări

 "A fost deja sesizat Parlamentul, această ordonanță va veni în Parlament și o vom analiza. Dacă această prevedere pe care ministru Justiției a introdus-o în această Ordinanță constatăm că nu este bună, va fi modificată.

 Am văzut că sunt ridicate probleme nu numai cu această vechime de la opt la 10 ani, sunt probleme cu condițiile pe care acestea le au, dacă au fost sau nu sancționați, sau dacă au trecut un examen, dacă au trecut cu un interviu. Deci sunt multe chestiuni care trebuie luate în calcul. Sunt chestiuni invocate că o parte din această ordonanță nu ar fi constituțională", a mai spus Iordache. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel