Iordache, după mutarea opoziției împotriva lui Dragnea: Am văzut astăzi...

Rodica Mitu / 14 mai 2019 / 18:07 Salveaza PDF Comentarii
Florin Iordache
Descriere foto: Florin Iordache

Florin Iordache a declarat că sesizarea la Curtea Constituţională înaintată de PNL cu privire la invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea denotă „rea-credinţă, necunoaşterea legii şi faptul că este campanie electorală”.

„Am văzut astăzi două sesizări care denotă fie necunoaşterea Constituţiei, fie faptul că ne aflăm în campanie electorală şi, neavând ce să spună oamenilor, ies cu tot felul de năzbâtii juridice. În legătură cu sesizarea PNL care contestă un mandat de deputat, aici, pe lângă faptul că denotă necunoaşterea regulamentului şi a legilor, este şi o necunoaştere a procedurilor juridice, pentru că, aşa cum ştiţi, la începutul fiecărui mandat, parlamentarii, fie că discutăm despre senatori sau deputaţi, sunt supuşi controlului unei comisii de validare, care constată dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru validarea unui mandat de deputat şi senator. Şi în cazul domnului deputat Dragnea au fost îndeplinite condiţiile pentru a fi validat ca deputat şi cu majoritatea de voturi, mai puţin USR, toate grupurile parlamentare au votat toţi cei 329 de deputaţi', a afirmat Iordache.

„Atât timp cât exista o hotărâre judecătorească care era suspendată, şi pedepsele complementare erau suspendate. Este o chestiune de 'abc' juridic, dar, din păcate, colegii de la PNL nu au citit normele în drept şi în aceste condiţii înţeleg, fiind campanie electorală, atacul lor. În ceea ce priveşte comisia de validare, noi, la acel moment, am ţinut cont de documentele trimise de Biroul Electoral Judeţean, care atestau şi posibilitatea de a candida şi mandatul care a fost atribuit de către BEJ Teleorman. Deci, în acest caz, această sesizare a CCR denotă rea-credinţă, necunoaşterea legii şi faptul că ne aflăm în campanie electorală şi, neavând ce spune, vin cu tot felul de astfel de chestiuni pe lângă lege', a mai afirmat Iordache.

Social-democratul a adăugat că, atunci când au fost depuse candidaturile în 2016, Biroul Electoral Judeţean Teleorman şi celelalte birouri electorale judeţene au verificat condiţiile de legalitate şi dacă toţi candidaţii pot candida.  


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22