Iordache, "deghizat" la protestul de la Victoriei. Cum a apărut

Florin Iordache a dezvăluit cum a participat la protestele din Piaţa Victoriei. Fostul ministru al Justiţiei a vorbit şi despre celebrul episod "altă întrebare", dar şi despre diviziunile din partid.

"În jur de ora 22 eram în zonă cu un prieten, purtam un fes în cap, un fular la gât şi am oprit. Am trecut printre oameni, eram cu un coleg. El a întrebat un grup de tineri ce se întâmplă, deoarece ordonanţa fusese abrogată. M-a surprins când i s-a comunicat că aşa se poartă, că e "cool". M-a surprins totala necunoaştere a actelor normative.

Personal mi-am dat demisia şi am sperat că se opresc protestele, dar ele continuă. Ordonanţa este un pretext. În acest moment OUG 14 a abrogat OUG 13, de ce mai protestăm?", s-a întrebat retoric Florin Iordache într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

"E un drept constituţional să protseteze, dar i-aş ruga să verifice actele normative. Legile nu se fac în piaţă ci la Parlament şi Guvern", a mai explicat fostul ministru al Justiţiei.

În ceea ce priveşte episod devenit viral cu altă întrebare, ministrul a explicat de ce a repetat fraza devenită celebră, menţionând că nu regretă episodul.

"Nu regret. Mi se puneau aceleaşi întrebări în condiţiile în care am dorit să fiu cât mai clar. Se revenea cu aceeaşi întrebare.

Din câte stiu eu nu sunt tensiuni în partid. Demisia a fost unilaterală şi am considerat şi cred în continuare că ar trebui sa se oprească protestele. OUG 13 este abrogat, nu înţeleg de ce e România divizată", a conchis Florin Iordache.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel