Urmărește emisiunea live


Ionuț Vulpescu oferă o bursă de studiu. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Ionuț Vulpescu, fostul ministru al Culturii, va oferi o bursă de studiu, în memoria tatălui său, Preotul Dan Vulpescu, unui copil care nu dispune de mijloacele materiale necesare pentru a-și termina studiile.

Cu ocazia parastasului de șase luni a Preotului Dan Vulpescu, Ionuț Vulpescu își dorește să acorde o bursă de studiu unui copil din Dobra, sat în care tatăl său s-a născut, a făcut școala și a fost preotul comunei.

Ceea ce este îngrijorător este creșterea abandonului școlar. Fie din motive economice, cei mai mulți, fie din lipsa motivației de a învăța. Deși printre cei care abandonează școala sunt și copii care au reale șanse de a reuși, de a continua studiile, de a intra fără probleme pe piața muncii.

M-am tot gândit în ultimul timp ce pot face pentru un copil care dorește să-și continue studiile, dar nu are mijloacele materiale necesare. Și am decis să ofer o bursă, din suma forfetară pe care o primesc în fiecare lună la Parlament, o bursă care să poarte numele tatălui meu - Preot Dan Vulpescu -, unui copil din Dobra, care dorește să facă din educație mijlocul lui de a-și depăși condiția.

Știu că asta nu poate înlocui o politică publică coerentă în domeniu. Dar nu pot să stau fără să fac ceva. Acest gest va fi urmat și de o analiză a politicilor de combatere a abandonului școlar din motive economice, a politicilor de acordare a burselor de studiu, pentru a oferi șanse de reușită și copiilor și adolescenților din mediul rural, în principal., a scris Ionuț Vulpescu pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel