EXCLUSIV  Nicușor Dan, declarat incompatibil de ANI: Și-ar fi plătit chiar și o amendă personală cu banii primăriei. Ionuț Stroe, prima reacție din PNL: Să răspundă!

colaj: Facebook Nicusor Dan, Ionus Stroe
colaj: Facebook Nicusor Dan, Ionus Stroe

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, se aşteaptă la asumare publică din partea primarului Nicuşor Dan, recent acuzat de incompatibilitate, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe Nicuşor Dan de incompatibilitate, abuz în serviciu şi conflict de interese. Conform ANI, una dintre acuzaţii este că Nicuşor Dan şi-ar fi plătit o amendă luată pe persoană fizică din bugetul primăriei. 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, spune că Nicuşor Dan este dator bucureştenilor cu explicaţii publice. "Primarul general trebuie să-şi clarifice situaţia asta legală. Noi, evident, ca de fiecare dată, nu avansăm verdicte în speţele care ţin de trimitere în judecată sau chestiuni prezentate de ANI sau alte instituţii. E datoria lui să vină cu explicaţii publice, cu lămuriri. Strict legat de acuzaţia ANI, ne aşteptăm ca primarul Nicuşor Dan să răspundă în faţa instituţiilor abilitate şi, evident, în faţa bucureştenilor care l-au învestit cu încredere" a declarat Stroe pentru DC News.

Prima reacţie a lui Nicuşor Dan

"Față de comunicatul Agenției Naționale de Integritate, precizez următoarele:

Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

1. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit.

2. Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță.

Solicit Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul", a scris Nicuşor Dan pe Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel