Ionuţ Stroe, după anunţul PNL Satu Mare legat de ruperea relaţiilor cu UDMR: E o decizie individuală

Ionuţ Stroe a făcut, marți, mai multe precizări în contextul anunțului PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din Consiliul Judeţean şi primăria Satu Mare, că această decizie nu a fost luată cu consultarea vreunei structuri centrale de conducere a partidului şi în general conducerea partidului nu se implică în politica de alianţe la nivel local.

De asemenea, Ionuț Stroe a precizat că liderul PNL Satu Mare, Adrian Cozma, va fi solicitat de către conducerea centrală a PNL să lămurească această situaţie.

„Aceasta este o decizie individuală a PNL Satu Mare, nu a fost luată această decizie cu consultarea vreunei structuri centrale de conducere a partidului şi de regulă nu ne amestecăm în politicile de alianţă la nivel local sau judeţean”, a spus Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

„Domnul Cozma va fi solicitat de conducerea centrală a PNL să lămurească şi să explice această situație şi declaraţiile ulterioare. Vă putem asigura că funcţionarea coaliţiei nu va fi afectată de acest caz”, a mai afirmat Stroe, pentru News.ro.

Adrian Cozma, declarații

Amintim că deputatul PNL Adrian Cozma a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că filiala judeţeană a PNL Satu Mare a decis în unanimitate retragerea membrilor săi din funcţiile de conducere ale Consiliului Judeţean Satu Mare şi primăria Satu Mare. Adrian Cozma spune că principalele motive ale acestei decizii sunt „politica hegemonică a UDMR şi lipsa unui parteneriat onest”.

„Filiala judeţeană a PNL Satu Mare a decis, în unanimitate, retragerea membrilor din funcţiile de conducere din Consiliul Judeţean Satu Mare şi Primăria Satu Mare. Am luat această hotărâre din mai multe considerente, dar sigur că principalele motive se leagă de politica hegemonică a UDMR şi lipsa unui parteneriat onest. UDMR nu a luat în calcul cel mai important element şi anume că noi, cei din PNL Satu Mare, suntem preocupaţi de atingerea unor obiective pe care ni le-am asumat în campania electorală fiecare dintre cei prezenţi şi nu ţintiţi, legaţi de anumite funcţii politice. Cu sau fără funcţiile de viceprimar şi vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, PNL Satu Mare îşi va aduce aportul în realizarea unor obiective cu adevărat importante pentru municipiu şi judeţul Satu Mare. Alegătorii noştri nu sunt de vânzare. Cei care au votat PNL la alegerile din 2020 nu sunt de vânzare şi nu tranzacţionăm voturile celor care şi-au pus încrederea în noi", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma.

„Acţiunea noastră nu este îndreptată împotriva cuiva. Noi, dacă avem o dispută cu UDMR, nu avem o problemă cu etnicii maghiari. Noi avem o dezbatere, o competiţie de idei şi de proiecte cu un partid numit UDMR, care s-a dovedit că are dublă comandă. Este şi în majoritatea din guvernul României, dar face parte şi din guvernul de la Budapesta", a mai afirmat preşedintele PNL Satu Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel