Ionuț Cristache, întrebare despre România pentru Carmen Avram: EXCEPȚIONAL! Și nu o spun eu

Carmen Avram FOTO FACEBOOK
Carmen Avram FOTO FACEBOOK

Performanța României va fi greu de egalat, susține Carmen Avram, europarlamentar PSD.

Carmen Avram, întrebată de Ionuț Cristache cum a performat România în cele șase luni ale președinției Consiliului UE, a răspuns astfel: „Cred că există un singur cuvânt: excepțional. Și nu o spun eu. Ieri, de exemplu, a venit, la Comisia AGRI, ministrul Agriculturii din Finlanda, țară care a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. L-am felicitat și i-am urat să fie bun, dacă se poate chiar mai bun decât România. A zâmbit lung și a zis: Cred că va fi foarte, foarte greu. Deja performanța României este un soi de legendă. S-a creat un precedent. Va fi foarte greu de egalat, într-adevăr. Nici nu trecuseră trei luni de la preluare că România deja închisese aproape 100 de dosare. Dosare foarte grele, care stagnau. Au fost negocieri intense în Comisii, dar nu s-a ajuns la o concluzie.

Am citit în presa internațională că singurul minus pe care l-au dat României, dar nici măcar României, a fost faptul că pe ultima sută de metri, în ultimele cinci zile, s-au blocat negocierile pentru Acordul de climă. Dar nu s-au blocat din cauza României, care a fost felicitată pentru că a reușit să aducă la aceeași masă și să obțină consensul a 24 de țări, ci pentru că patru țări nu au vrut să specifice o dată concretă pentru acest acord. Asta a fost tot."

„Ceea ce mi s-a părut, însă, foarte trist este că am constatat că pe internet materiale despre performanța României sunt extrem de puține. În schimb, am găsit articole elogioase în presa internațională", a mai spus Carmen Avram în cadrul emisiunii de la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel