Ionuţ Costea, şeful Eximbank, are un salariu cât al noului şeful al FMI

ionut_costea
ionut_costea

Ionuț Costea, președintele Eximbank, este persoana cea mai bine plătită din România,  ajungând să aibă un salariu aproapiat de cel al noului șef al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde.

Ionuţ Costea, președintele unei bănci de stat românești  are un salariu aproape la fel de mare cu al noului şef al FMI, Christine Lagarde. Astfel, în timp ce noul director general al Fondului are un salariu anual de 468. 000 de dolari , Ionuţ Costea are un salariu de 466. 000 de dolari pe an, scrie ZF.

În total, noul şef al FMI va câştiga peste 380.000 de euro pe an, sumă din care 323.000 de euro reprezintă doar salariul, diferenţa fiind obţinută din alte beneficii materiale.

Ionuţ Costea este  cumnatul lui Mircea Geoană și conduce o bancă clasată pe locul 20 în sistemul bancar local.

Anul trecut, Ionut Costea declara că își va diminua salariul  de peste 20. 000 de euro, fiind impresionat de declarația directorului general al Fondului Proprietatea, Ionuț Popescu, care și-a invocat mama când a afirmat că își va reduce salariul.

De asemenea, și premierul Emil Boc a cerut Eximbank, tot în cursul anului trecut,  reducerea salariului președintelui Eximbank la circa o mie de euro, fapt care se vede că nu a putut fi realizat.

La acel moment, Ionuț Costea declara pentru Gândul că: "Voi avea o discuție cu domnul prim-ministru Emil Boc. Dacă se are în vedere o regândire a salariului în sistemul financiar bancar de stat, noi ne vom conforma. Dacă va exista o reglementare de genul salariile din sistemul financiar bancar de stat vor fi jumătate sau un sfert din salariul din sistemul privat, dar aceleași performante, o sa discutăm".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel