Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii: Sărăcia, aliatul celor care distrug civilizația modernă

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a scris, marți, pe pagina sa de Facebook, că primul pas pentru a combate fanatismele și extremismele trebuie să fie combaterea sărăciei, care a devenit aliatul celor care și-au făcut din distrugerea civilizației moderne un obiectiv strategic. 

"Războiul este, cu adevărat, continuarea politicii cu alte mijloace? Dacă da, atunci trebuie să ne întrebăm foarte serios -și să acționăm în consecință- ce fel de politică fac aceia care au declarat război patrimoniului umanității? După statuile gigant ale lui Buddha, din Afganistan, a venit rândul vestigiilor antice din Irak să fie distruse cu barosul, iar manuscrisele antice incendiate la Mosul, în Irak. Iar ca lucrurile să fie rotunde, se face apel și la distrugerea piramidelor și a Sfinxului din Egipt", a scris ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, pe pagina sa de Facebook. 

Sărăcia, aliat și complice 

Ministrul a adăugat că "Se pare că numărul celor care atunci când aud de cultură scot pistolul crește exponențial. Și nu scot doar pistolul. Scot tancul, buldozerul, aruncătorul de grenade, aruncătorul de flăcări, barosul, semn că tehnologia a făcut progrese evidente în ultimul secol. Fără a generaliza, lucrurile se întâmplă în indiferența celor mai mulți dintre cei de acolo, care sunt ocupați cu altele, cum ar fi supraviețuirea. Iar când este vorba despre supraviețuire, cultura e ultimul lucru la care te gândești. Așa devine sărăcia aliatul și complicele celor care și-au făcut din distrugerea civilizației moderne un obiectiv strategic". 

"De asta combaterea sărăciei este instrumentul cel mai puternic pentru combaterea fanatismelor și extremismelor de orice fel. Cât despre distrugerea acestor bunuri din patrimoniul cultural al umanității, reacția comunității internaționale trebuie să fie mai fermă și și mai coerentă", a conchis Ionuț Vulpescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel