Ionuț Vulpescu: Legea finanțării revistelor culturale, VOTATĂ

Camera Deputaților a votat forma finală a Legii finanțării revistelor culturale.

Publicații cu tradiție, care au avut un rol major în istoria României începând cu secolul XIX și care, după aproape 150 de ani de existență, se aflau în pericol de a dispărea, vor beneficia de finanțare de la bugetul de stat, pentru a-și continua activitatea.

"Am considerat această lege un obiectiv strategic al mandatului meu, pe care acum pot spune că l-am realizat, după ce am reușit să echilibrez raportul distribuției fondurilor între revistele care aparțin sau funcționează pe lângă uniunile de creație și cele independente, dar care au tradiție și prestigiu. Votul de astăzi este încă un pas către revenirea la normalitate, în activitatea instituțiilor de cultură.

Revistele literare nu sunt cu nimic mai prejos decât bibliotecile sau muzeele, iar, ca promotoare ale culturii vii, au un rol esențial în configurarea spațiului de valori în societatea românească. În fapt, România modernă, ca existență politică și culturală, s-a născut în bună măsură în atmosfera revistelor ei literare. Acestea au o funcție formativă și educațională importantă și, chiar dacă nu se mai bucură de popularitatea de odinioară, rămân niște repere ale vieții intelectuale românești. Nu în ultimul rând, ele sunt spații în care spiritul european este la el acasă, ceea ce contează foarte mult în România de azi", a declarat ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu.

VEZI ȘI: Vulpescu vorbește despre o lege importantă pentru revistele de cultură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel