Ionuț Vulpescu, despre partea neagră a Crăciunului la români

Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, vorbește despre comercializarea Crăciunului care a ajuns să semene izbitor cu "Luna cadourilor” de altădată.

Vicepreședintele PSD spune că un timp, după Revoluţie, a trăit iluzia că regăsirea tradiţiei este posibilă, dar acest lucru s-a întâmplat doar la nivel superficial.

"În pofida îmbunătăţirii situaţiei economice generale, continuă să existe multă sărăcie şi, mai ales, o polarizare socială tot mai accentuată. (...) În al doilea rând, spiritul Crăciunului s-a pierdut pentru că în locul lui s-a instalat – în grotesc contrast cu sărăcia încă răspândită şi cu nevoile de care te loveşti la tot pasul – o falsă opulenţă. (...) Mai rău decât toate acestea (pentru că le generează) este stilul înfiorător în care înţelegem să întâmpinăm Crăciunul.

Nu trebuie să ne fie teamă să recunoaştem: nu mai avem deloc un stil al sărbătorii. Comunismul l-a distrus şi, de 25 de ani, nu facem nimic pentru a-l regăsi sau reinventa", a scris Ionuț Vulpescu într-un editorial pentru Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel