Ionuț Negoiță, scrisoare deschisă pentru fanii dinamoviști

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, miercuri, într-o scrisoare deschisă, că singura soluţie pentru ca gruparea înființată în 1948 și pe  care o conduce să aibă un viitor este reorganizarea prin insolvenţă, arătându-şi disponibilitatea de a vinde acţiunile deţinute. FC Dinamo a depus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă, informeză site-ul tmb.ro.

"Concluzia generală şi unanimă este că, în acest moment, singura soluţie pentru ca viitorul lui Dinamo să existe este reorganizarea prin insolvenţă şi crearea unui moment zero. Am căutat toate soluţiile posibile şi am sperat până în ultimul moment. Ce s-a întîmplat însă recent a fost picătura care a umplut paharul, picătură care m-a convins că acest club, fără o reformă radicală, nu mai are nicio şansă la viitor. O nouă datorie de cîteva milioane a apărut din senin. Este vorba despre taxele de publicitate neplătite de club în ultimii cinci ani. În condiţiile în care, aproape în fiecare săptămână din ultimul an de zile, au apărut tot felul de noi datorii făcute în trecut şi lăsate la dospit în sertare până a venit momentul oportun, clubul trebuie trecut prin acest proces, fie şi doar pentru a află odată pentru totdeauna care este proporţia reală a jafului derulat în ultimul deceniu la Dinamo", a declarat Negoiţă.

Acţionarul dinamovist şi-a arătat încă o dată disponibilitatea de a vinde acţiunile pe care le deţine în totalitate sau parţial, precizând însă că va susţine în continuare cheltuielile de funcţionare a clubului: "Pînă atunci, îmi exprim încă o dată întreaga disponibilitate de a coopta sau de a vinde acest club unui partener care poate face mai mult decât fac eu pentru Dinamo. A nu se înţelege că abandonez clubul Dinamo. De-a lungul întregului proces demarat, voi rămâne alături de echipă şi voi susţine cheltuielile de funcţionare. În plus, voi caută soluţii pentru redresarea acestei situaţii.

Citește și: Dinamo a cerut insolvenţa la tribunal

Spun aceste lucruri cu gustul amar pe care poate să-l aibă un dinamovist de bună credinţă, care a riscat totul pentru a salva acest club. Mai bine de şase luni am căutat parteneri sau oameni dispuşi să preia Dinamo. Cei cu care m-am întâlnit, nejudecând cu sufletul, ca mine, mi-au transmis foarte clar: acest club trebuie întâi vindecat de cancer, pentru a putea purta discuţii serioase. Pentru unii, care nu înţeleg dimensiunea jafului de la Dinamo, această zi poate fi una tristă. Vreau să-i asigur pe toţi dinamoviştii că această zi înseamnă renaşterea. Este prima zi din viitorul lui Dinamo. Singurul viitor care poate exista - unul în care trebuie să ştim să suferim pentru a ne putea bucura la final, unul în care trebuie să înţelegem că pentru a ne vindeca e nevoie să ne tratăm. Chiar dacă acest tratament este extrem de dureros. Astăzi, mai mult că oricând, toată suflarea dinamovistă trebuie să strângă rândurile. Dinamo va redeveni ceea ce a fost odată. Numai împreună putem reuşi".

Ionuț Negoiță vorbește de o investiție de 14 milioane de euro în club

Suma pe care Negoiţă afirmă că a investit-o la Dinamo până în acest moment se ridică la 14 milioane de euro. "Am preluat clubul Dinamo Bucureşti în luna martie a anului trecut. Judecând în mare parte cu sufletul, am simţit atunci că trebuie să salvez acest club. Şi am făcut-o, clubul Dinamo obţinând în două rânduri licenţă necesară pentru a rămâne în prima Liga. Efortul a fost unul enorm şi a însemnat o investiţie de peste 14 milioane de euro.

Faţă de ultimii ani, în condiţiile unor datorii enorme moştenite în urmă unui deceniu criminal din istoria lui Dinamo, am reuşit să aducem echipa pe un loc patru, pentru prima oară după o lungă perioadă în care formaţia s-a clasat sub această poziţie. Vorbeam despre un deceniu criminal din istoria lui Dinamo, pentru că acest club a fost jefuit în mai multe feluri de-a lungul acestei perioade, fie că vorbim despre episoade clare astăzi, precum Dosarul Transferurilor, fie despre episoade ce s-au petrecut în spatele uşilor închise. Astfel, au rezultat transferuri, contracte cu jucători ori contracte comerciale foarte păguboase pentru club, dar extrem de avantajoase pentru unii dintre foştii acţionari sau firmele acestora. Rezultatul jafului a fost unul extrem de dureros şi palpabil: un club afundat în datorii, aproape fără nicio şansă la viitor", a mai declarat acţionarul dinamovist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel