Ionuț Mișa, vizită la Vama Albița. Prima, în calitate de șef al ANAF

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Ionul Mişa, a efectuat, marţi, o vizită în Vama Albiţa, unde s-a întâlnit cu prefectul de Vaslui, Eduard Popica, în vederea stabilirii unor soluţii privind reabilitarea infrastructurii rutiere din cel mai mare punct vamal pe graniţa de est a Uniunii Europene. 

"Infrastructura rutieră din punctul de trecere Albiţa este aproape impracticabilă, plină de gropi, şi e nevoie urgentă de găsirea unei soluţii legale, pentru a oferi condiţii decente de trafic. Am trimis memorii la Ministerul Finanţelor încă din vara anului trecut şi aşteptăm o rezolvare a situaţiei. Într-o primă fază, în cursul acestei săptămâni vor fi aduse unităţi noi de lucru, fiind rezolvată problema infrastructurii informatice, astfel încât să fie scurtaţi timpii de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră. În ce priveşte infrastructura rutieră, în cel mult o lună, vom afla în ce condiţii vor începe lucrările de reabilitare. Vama Albiţa este cuprinsă într-un proiect de reabilitare cu fonduri europene şi se aşteaptă un răspuns de la Bruxelles dacă va fi sau nu acceptat la finanţare. În caz contrar, există soluţia trecerii porţiunii de drum în administrarea Ministerului Transporturilor, pentru a fi reabilitat", a transmis prefectul Eduard Popica, într-un comunicat de presă. 

De la începutul anului şi până în prezent, peste 360.000 de persoane şi peste 22.000 de autovehicule au tranzitat Vama Albiţa, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel