Ionuț Mișa: Insolvența redusă de la cinci la doi ani

insolventa
insolventa

 Autorităţile intenţionează să reducă numărul de ani în care o companie poate să stea în insolvenţă, de la 5 la 2 ani, a declarat, joi, ministrul propus al Finanţelor, Ionuţ Mişa, în cadrul audierii sale din Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament. 

"Intenţionăm să reducem numărul de ani în care o companie poate să stea în procedură de insolvenţă. În foarte multe situaţii s-a depăşit termenul de 5 ani prevăzut de lege. Dorim ca aceste firme să treacă în faliment pentru a nu mai crea noi hemoragii la bugetul de stat. Intenţionăm să reducem termenul de 5 ani la 2 ani, în urma unei estimări pe care am luat-o în calcul. Vrem să ne fundamentăm această analiză, pentru a nu afecta companiile care ar avea posibilitatea să îşi revină economic şi să revină în circuitul economic", a spus Mişa. 

El a precizat că se doreşte introducerea unor condiţionalităţi în privinţa plăţii ratelor curente pe perioada desfăşurării procedurii de insolvenţă. 

"Vrem să introducem condiţionalităţi în privinţa plăţii ratelor curente pe perioada desfăşurării procedurii de insolvenţă, să plătească ratele lunare ceea ce au declarat în cursul procedurii de insolvenţă cât şi ratele din procedura de insolvenţă. Astăzi există întârzieri foarte mari. Dacă nu respectă acest calendar, firma va intra în faliment şi stopăm posibilitatea uni companii de a creea noi datorii al bugetul de stat", a mai arătat ministrul propus al Finanţelor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel