Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD Neamţ în urma incidentului cu podul prăbușit de la Luţca

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD Neamţ în urma incidentului cu podul prăbușit de la Luţca - Foto Facebook Ionel Arsene
Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD Neamţ în urma incidentului cu podul prăbușit de la Luţca - Foto Facebook Ionel Arsene

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei PSD Neamţ, în urma incidentului de la Luţca, unde un pod aflat în administrarea Consiliului Judeţean, ce fusese reabilitat în urmă cu câteva luni, s-a prăbuşit.

Întrebat dacă s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei, Ionel Arsene - care este şi preşedinte al CJ Neamţ - a declarat, joi, conform Agerpres, că informaţia este reală. Totodată, acesta a confirmat că preşedinte interimar al filialei PSD Neamţ este preşedintele executiv Daniel Harpa.

În urmă cu o săptămână, podul de la Luţca, reabilitat cu peste 7 milioane lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion şi o autoutilitară. O persoană a fost rănită uşor în urma incidentului. Traficul rutier în zonă a fost deviat pe alte rute, urmând ca Armata să facă un pod de pontoane până la construcţia unui pod nou.

DNA a deschis un dosar penal in rem ca urmare a acestui incident. De asemenea, IPJ Neamţ are în lucru două dosare penale, unul pentru vătămare corporală din culpă, iar altul pentru abuz în serviciu. 

Citește și - Ciolacu, după prăbușirea podului din Neamț: Arsene ar trebui suspendat

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat marți, în timpul unei conferințe de presă, că Ionel Arsene ar trebui suspendat din funcția de conducere din cadrul partidului, după prăbușirea podului de săptămâna trecută. 

„Nu știu cui să îi cer mai repede explicații, constructorului, președintelui Consiliului Județean, ISC-ului, ministerului Dezvoltării? Părerea mea este că ancheta trebuie să se desfășoare rapid.

Am vorbit cu domnul Sorin Grindeanu și la nivelul CNAIR-ului există o solicitare de a se face o expertiză rapidă. Am văzut implicare premierului care a și propus acolo construirea unui pod al armatei ca cetățenii să nu aibă de suferit.

Din punct de vedere politic, am vorbit cu domnul Arsene, nu știu cine este cu adevărat mai responsabil, Consiliul Județean este beneficiarul, dar nu cel care urmărește fazele construcției. Eu cred că domnul Arsene are maturitatea politică și eu știu că este un bun coleg și, pe perioada anchetei, o suspendare a dânsului din funcția de președinte PSD Neamț ar detensiona.”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Eu ce vă pot spune este că sunt îngrijorat de tot ceea ce se întâmplă, am înțeles că la nivelul ministerului Transporturilor există obligativitatea de a fi controlate aceste poduri, din 6 în 6 luni. Ar trebui să vedem ce este executat la Dezvoltare, dar repet, încă mă întreb cine este cu adevărat vinovat. Trebuie să vedem dacă proiectul și expertiza sunt corecte, știm cu toții că astfel de lucrări sunt urmărite la fiecare fază de către Inspectoratul de Stat în Construcții.”, a continuat liderul PSD. Vezi știrea aici!

Citește și - Stâlpii de susţinere ai podului de la Luţca, umpluţi cu... polistiren

Citește și - Pod prăbușit, în Neamț. Ionel Arsene spune că existau avize de la Ministerul Transporturilor

Ionel Arsene a făcut precizări despre podul prăbușit din județul Neamț.

În cadrul emisiunii Decisiv, la Antena 3, moderată de Cătălina Porumbel, jurnalistul Val Vâlcu l-a întrebat pe Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, prezent telefonic, dacă a existat vreo legătură între podul de la Luțca-Sagna și Inspectoratul de Stat în Construcții.

„Dar, iertați-mă, Inspectoratul de Stat în Construcții a fost, a văzut, în presă, sesizarea că e un pod cu pilonul rupt....“, a spus Val Vâlcu.

„Cu siguranță! Și atunci când s-au făcut încercările cu acel convoi de 300 de tone au fost prezente toate autoritățile statului, inclusiv Inspectoratul de Stat în Construcții. Sunt avize de la toată lumea, inclusiv de la Poliție“, a spus Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Inspectoratul de Stat în Construcții este în subordinea Ministerului Transporturilor. 

Grindeanu se spală pe mâini după ce podul din județul Neamț a picat. Dă vina pe Arsene. Nici măcar nu a zis că se duce să vadă ce s-a întâmplat

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a intervenit telefonic la Antena 3, la emisiunea News Hour with CNN, după prăbușirea podului dintre localitățile Luțca și Sagna:

„Am înțeles că e o anchetă în desfășurare și e foarte bine că se întâmplă această anchetă! Sunt proceduri pe care toată lumea trebuie să le respecte, fie că vorbim de cei care construiesc, care au experți, proiectanți, care își pun semnătura pe astfel de proiecte, chiar și beneficiarii în momentul în care recepționează asemenea lucrări. Știu că acest pod este la Consiliul Județean Neamț și că această anchetă este în desfășurare. Haideți să vedem concluziile! E clar că lucrurile nu au mers cum trebuie acolo“, a spus Sorin Grindeanu.

„Dar, totuși, din partea Ministerului Transporturilor va exista, nu știu, o anchetă, o expertiză măcar, veți trimite pe cineva acolo?“, a întrebat realizatorul Sergiu Cora.

„Nu e responsabilitatea Ministerului Transporturilor, așa cum am spus. Acest pod este în administrarea Consiliului Județean. Vorbim de drumuri județene. Ministerul Transporturilor răspunde de drumuri naționale. Nu e la noi“, a spus Sorin Grindeanu la Antena 3. Vezi știrea aici!

CITEȘTE ȘI - Podul Luțca-Sagna (Neamț) s-a prăbușit. Ionel Arsene: Vinovații vor suporta consecințele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel