Ionel Arsene, mesaj adresat Înalt Prea Sfințitului Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a ținut să adreseze un mesaj de felicitare Înalt Prea Sfințitului Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

"Înalt Prea Sfințite Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, împliniți astăzi 31 de ani de arhierie. Dumnezeu a vrut să faceți parte din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și cu darurile cu care ați fost înzestrat, ați reușit să vă puneți în slujba bisericii și să țineți credincioșii aproape, pe drumul dreptei credințe.

Pentru tot ceea ce ați reușit ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române, primiți recunoștința mea și a tuturor nemțenilor, trăitori pe meleaguri binecuvântate de Dumnezeu și înțesate de biserici și mănăstiri!

Putere, sfinte părinte, pentru a vă duce menirea mai departe!", a ținut să transmită Ionel Arsene.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan s-a născut în data de 19 octombrie 1959 în localitatea Corbi, jud. Argeș. A absolvit în 1984 Institutul Teologic de Grad Universitar din București, iar în 1990 Institutul Teologic „Saint Serge” din Paris, obținând titlul de doctor în Teologie cu lucrarea „Divino-umanitatea lui Hristos și îndumnezeirea omului în opera Sfântului Maxim Mărturisitorul“.

În iulie 1985 a fost tuns în monahism la Schitul Crasna, Mănăstirea Sinaia, din județul Prahova. Pe 22 octombrie 2000 a fost întronizat ca Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

În același timp cu exercitarea misiunii propriu-zise de Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, împlinește, din încredințarea Sfântului Sinod, responsabilitatea de Președinte al Comisiei canonice, juridice și pentru disciplină a Sfântului Sinod. A fost Locum-tenens de Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America și Canada, Locum-tenens de Episcop al Episcopiei Severinului și Strehaiei Locum-tenens de Episcop al Episcopiei de Slatina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel