Ionel Arsene, la aniversarea starețului Mănăstirii Nemțului: Să îi călăuziți pe toți credincioșii pe calea către cele sfinte

Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț
Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț

Ionel Arsene, președntele CJ Nemț, are un mesaj pentru părinte Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț.

"Putere duhovnicească, părinte Benedict Sauciuc, sănătate și pricepere în a conduce mai departe obștea Mănăstirii Neamț.

Harul cu care Dumnezeu v-a înzestrat să îi aducă în continuare pe credincioși în minunatul lăcaș de cult în care vă săvârșiți chemarea!

În numele nemțenilor vă doresc să vă bucurați de liniște lăuntrică și să îi călăuziți pe toți credincioșii pe calea către cele sfinte!

La mulți și binecuvântați ani!", este mesajul președintelui PSD al CJ Neamț.

Cine este părintele Benedict Sauciuc

Părintele Benedict Sauciuc s-a născut la data de 3 noiembrie 1962 în comuna Copălău, județul Botoşani, în familia lui Ioan şi Elvira Sauciuc.

În ziua de 15 noiembrie 1982 a intrat ca frate vieţuitor în obştea Sfintei Mănăstiri Neamţ. Pe 3 aprilie 1984 a fost tuns în monahism de către arhimandritul Efrem Chişcariu, stareţul Mănăstirii Neamţ, sub numele de călugărie Benedict, iar în zilele de 6-7 noiembrie 1988 a fost hirotonit ierodiacon şi ieromonah de către Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen Suceveanul, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Pe data de 25 august 1991 a fost hirotesit protosinghel, iar pe 1 aprilie 1998 a fost hirotesit arhimandrit de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în timpul păstoririi sale ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Pe 31 octombrie 1997, arhimandritul Benedict Sauciuc a fost ales stareţ al Sfintei Mănăstiri Neamţ, iar instalarea a avut loc în seara zilei de 5 noiembrie 1997.

Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi, cu lucrarea de licenţă „Istoricul monahismului athonit”, sub îndrumarea pr. prof. dr. Nicolae Chifăr, stareţul Benedict a absolvit în anul 2011 şi cursurile de Master, secţia Teologie practică a aceleiași facultăţi, având lucrarea de disertaţie cu titlul „Preotul săvârşitor al Sfintei Liturghii“, sub îndrumarea pr. prof. dr. Viorel Sava.

În ziua de 4 septembrie 2014, părintele Benedict a obţinut titlul de doctor în teologie din partea Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din Bucureşti. Teza de doctorat, intitulată „Mănăstirea Neamţ în perioada regimului comunist“, a fost alcătuită sub îndrumarea ştiinţifică a pr. prof. dr. Constantin Pătuleanu, potrivit doxologia.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel