Ionel Arsene, ELIBERAT: Alex, Gabi, părinții mei dragi, prietenii mei, iertați-mă!

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a transmis un mesaj după ce a fost plasat, vineri, sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, printr-o decizie a magistraţilor Tribunalului Bacău.

"Alex, Gabi, părinții mei dragi, prietenii mei iertați-mă că ați fost nevoiți să treceți prin asta!

Vă mulțumesc că ați crezut în mine chiar dacă situația, sunt convins, v-a fost prezentată deformat. Au fost multe speculații, multe interpretări care s-au făcut cu privire la dosarul de care sunt vizat. Nu voi sta acum să le demontez, ci voi lăsa justiția să arate adevărul. Am încredere în conduita magistraților, am încredere în capacitatea lor de a judeca cu celeritate acest caz. Nu voi face comentarii cu privire la dosar. Voi demonstra în instanță datele cu privire la nevinovăţia mea. Vă asigur ca sunt demn de toată afecțiunea și încrederea pe care mi-ați arătat-o în aceste zile!

Sunt absolut conștient de cât de grea este această situație și nu voi încerca nicio secundă să disimulez sau să minimalizez momentul dar vă asigur pe toți că vom merge mai departe, mai fermi și mai hotărați! Nu voi lasa ca cele întâmplate să-mi afecteze activitatea și voi munci în continuare cu același drag pentru Neamț și pentru România!

Celor care sperau că prin această acțiune a procuraturii nu îmi voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean Neamț le transmit că nu voi renunța la exercitarea mandatului pe care nemțenii mi l-au încredințat. Avem treabă în perioada următoare, avem proiecte de implementat.

Sunt sigur că voi toți îmi veți fi în continuare alături pentru a ne duce la bun sfârșit toate proiectele promise, deoarece încrederea oamenilor este cea mai de preț resursă pe care o putem avea!

Dumnezeu să ne ajute!", a fost mesajul lui Ionel Arsene.

Acuzațiile DNA

Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă înaintată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciului teritorial Bacău, dispunând instituirea controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul lui Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a fost reţinut, joi, de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

[citeste si]

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Procurorii anticorupţie susţin că banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel