Ionaş: Cîţu câştigă simpatia USR PLUS. În PNL nu reuşeşte să se impună

Sociologul Vladimir Ionaș a vorbit despre situaţia din PNL şi despre imaginea pe care şi-o formează Florin Cîţu în rândul celor din partid, în contextul în care se vorbeşte tot mai des despre o candidatură a sa la şefia partidului, împotriva lui Ludovic Orban.

"Domnul Cîţu,  prin modul în care abordeaza subiectele momentului, prinde foarte bine şi câştigă simpatia USR PLUS. Însă în interiorul PNL, domnia sa nu reuşeşte să se impună ca un lider al partidului.

Singurul liberal care se bucură de o perceptie pozitivă la nivel naţional atât în randul electoratului PNL, cât şi la nivel naţional este Emil Boc", a declarat sociologul Vladimir Ionaş la Metropola TV, la emisiunea  “Retrospectiva săptămânii” cu George Ciubotaru.

Ce a declarat Florin Cîţu după ce Boc a spus despre el că e "viitorul PNL şi al României"

"În primul rând, nu avem un Congres al PNL. În al doilea rând, opinia domnului astăzi primar, fost preşedinte de partid, fost premier, este una care mă onorează şi, bineînţeles, mă responsabilizează. Dar vom discuta despre toate aceste lucru atunci când vom avea un calendar pentru congres", a transmis, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu. Premierul răspunde, astfel, mesajelor de susţinere pe care i le-a transmis, în ultimul timp, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. 

Ce a spus Ludovic Orban despre o candidatură la prezidenţiale

Sigur că odată ce candidez la președinția PNL, nu scot din calcul nici această perspectivă, a spus sâmbătă, la Tecuci, în județul Galați, președintele PNL Ludovic Orban, răspunzând unei întrebări care viza o eventuală candidatură la președinția României.

Președintele PNL a fost întrebat de jurnaliști care este părerea lui după ce unii lideri liberali din țară și-au exprimat susținerea pentru Florin Cîțu la postul de președinte al partidului.

„Nu poți sprijini un candidat care nu și-a anunțat candidatura. (…) Nu-mi place să comentez. Noi vom demara festivalul democrației în PNL, care nu înseamnă numai desfășurarea congresului și alegerea președintelui, înseamnă adunări generale în fiecare organizație locală, înseamnă conferințe județene și abia după aceea se va alege echipa de conducere a PNL. Eu mă prezint cu încredere, cunosc foarte bine PNL, practic aș putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al PNL și, în general, al țării”, a declarat Ludovic orban, la Tecuci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel