Ion Țiriac, mâhnit că românii i-au uitat performanțele sportive

ion-tiriac
ion-tiriac

Fostul mare tenismen al României, Ion Ţiriac, este dezamăgit de faptul că românii au uitat de de ce a adus el în tenis și de performanțele sale sportive, bune sau rele. 

Vestea că va fi inclus în Hall of Fame i-a prdus o mare bucurie fostului mare tenismen, însă, așa cum Ion Țiriac a recunoscut, într-un interviu pentru DigiSport, are și mari regrete: "Sunt foarte măgulit de treaba asta (n.r. - că am fost introdus în Hall of Fame). Sunt numai 240 de inși care au intrat de 60 de ani. Pe de altă parte, cum se spune în zapisca publicată, pentru meritele mele în sportul tenis și pentru ce am adus eu la tenis. Nu se vorbește absolut deloc de performanțele mele. Care au fost bune rele, cum au fost. Am fost de două ori în primii 10 la simplu, am fost cu Ilie primii la dublu", a declarat Țiriac, care, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în luna iulie, în timpul turneului ATP de la Newport va deveni al doilea tenisman român care va intra în Hall of Fame, după Ilie Năstase.

Despre partenerul și prietenul său de-o viață, Ilie Năstase, Ion Țiriac nu a avut decât cuvinte de laudă și de recunoștință: "El merită să fie acolo (în Hall of Fame - n.red.), pentru că el a fost cel care a schimbat tenisul dintr-un sport aristocratic într-un sport al tuturor, al poporului. Omul își merită statutul".

Preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român din 1998 până în 2004, Ţiriac a câştigat în tenis două titluri la simplu, cel mai bun loc ocupat în clasamentul ATP fiind 14 în anul 1968. La dublu, alături de Ilie Năstase, Ţiriac a fost pe primul loc în clasamentul ATP și a câştigat 22 de titluri, dintre care unul de Grand Slam, Roland Garros în 1970. Omul de afaceri român deţine şi un turneu din circuitul ATP, care se desfăşoară an de an la Madrid, în Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel