Ion Ștefan, replică la acuzațiile lui Suciu: "Resping cu fermitate"

Ministrul Ion Ștefan a dat dreptul la replică pe rețelele de socializare în ceea ce privește acuzațiile pe care i le aduce un fost ministru al Dezvoltării.

"Ca urmare a declarațiilor publice făcute de un fost ministru al Dezvoltării din Guvernarea PSD, se impune să fac câteva precizări. De la preluarea mandatului de ministru al lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, din luna noiembrie 2019 și până în prezent, pe PNDL I au fost decontate lucrări într-un total de 306.793.281,68 lei, către 446 de unități administrativ-teritoriale, pentru un număr de solicitări venite la MLPDA de 758. De asemenea, pe PNDL II, au fost decontate lucrări în valoare de 2.489.553.894,64 lei, pentru 1.728 de unități administrativ-teritoriale și un total număr de solicitări de 3.656. Cumulat, pe PNDL I și PNDL II, s-au făcut plăți de 2.796.347.176,32 lei către 2.174 de unități administrativ-teritoriale, pentru 4.414 solicitări", a scris Ion Ștefan pe pagina de Facebook.

Solicitări la care a găsit neconformități

"În aceeași perioadă, au fost reținute la plată solicitări la care am găsit neconformități. Pe PNDL I, s-a înregistrat un total plăți reținute de 92.498.145,79 lei, pe 122 de solicitări venite de la 89 de UAT-uri. Pe PNDL II, au fost reținute la plată 627 solicitări, în valoare de 435.747.264,16 lei, venite de la 428 UAT-uri. Per total, este vorba despre 749 de solicitări reținute pentru plăți totale de 528.245.409,95 lei.

Aceste informații sunt postate, în mod transparent, pe site-ul MLPDA, la secțiunea Plăți și PNDL. Domnul fost ministru le poate studia acolo.
Precizez faptul că toate plățile au fost făcute pe baza rapoartelor Inspectoratului de Stat în Construcții și/sau corp control la dispoziția ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației", completează el.

Care a fost rolul controalelor dispuse în teritoriu

"Dacă domnul fost ministru are informații concrete referitoare la avizarea la plată a facturilor neconforme, să ni le sesizeze și vom face verificările necesare. Dacă se constată nereguli, și funcționarii vor fi trași la răspundere.

Rolul controalelor dispuse în teritoriu a fost acela de a scoate la iveală neregulile din proiectele PNDL și de a stopa bătaia de joc pe bani publici. De asemenea, aceste controale au fost derulate și în urma sesizărilor trimise de cetățeni din diferite colțuri ale țării și de mass-media, care au semnalat, pe rețelele de socializare sau prin adrese la minister, modul în care s-au implementat proiectele. De cele mai multe ori, aceste sesizări au fost confirmate de ISC și/sau corpul de control", a mai scris el.

"Resping cu fermitate acuzația adusă"

"Resping cu fermitate acuzația adusă de domnul fost ministru al Dezvoltării cum că aceste controale au avut tentă politică. Știm bine cu toții că în vremea guvernării PSD, practica a fost cu totul alta. Acum, în ceea ce mă privește, nu este cazul.
Rezultatele controalelor și neregulile constatate au ajuns pe masa organelor de anchetă, fie trimise de noi, fie prin autosesizarea instituțiilor abilitate.

Spre deosebire de domnul fost ministru, dar și spre deosebire de predecesorii lui din același partid, eu am făcut ce Curtea de Conturi a României a constatat că ei trebuia să facă și n-au făcut. Adică, să plătesc doar după ce s-a verificat lucrarea. De asemenea, sunt singurul ministru care și-a asumat și a semnat raportul Corpului de Control care a scris negru pe alb neregulile în derularea proiectelor pe PNDL I și PNDL II", completează Ion Ștefan.

Ce spune Ion Ștefan referitor la organigramă

"Cu privire la organigramă, domnul fost ministru se referă la organigrama sub care a funcționat ministerul în timpul mandatului său. Pentru noua organigramă, la care are toată lumea acces, fiind postată pe site-ul ministerului, și unde orice persoană interesată a putut face comentarii și propuneri, evident informațiile sunt în acord cu cele comunicate de noi. După ce vom adopta HG privind reorganizarea, vom reduce, așa cum ne-am angajat, și numărul personalului de conducere, dar și numărul personalului de execuție. Cu privire la linia politică, așa cum se poate constata tot transparent de pe site-ul ministerului, la secțiunea Conducere, MLPDA are doar 6 secretari de stat și un subsecretar de stat, potrivit numărului și complexității domeniilor gestionate, și nu un număr menit a răspunde sinecurilor și intereselor de partid cum era în mandatul acestui fost ministru", mai scrie el.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy