Ion Ștefan anunță o organigramă ”suplă”. Câți angajați dă afară din Ministerul Dezvoltării

Ministrul Ion Ștefan a anunțat că organigrama Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei va fi una "nouă şi suplă".

"Organigrama Ministerului Dezvoltării va fi una nouă şi suplă şi vom reduce cu 30% linia politică, de la 10 politicieni vor rămâne doar 7 politicieni, adică secretari de stat şi subsecretari de stat, linia de conducere, posturile de conducere vor fi reduse cu 30%, deci vom diminua numărul de semnături ce conţine fiecare document. Şi ... partea de execuţie, încercăm să ne încadrăm într-un procent de 25%", a declarat demnitarul, într-o conferinţă de presă organizată în incinta Cazinoului, cu prilejul demarării lucrărilor de consolidare şi reabilitare a edificiului, citează Agerpres. 

Verificări în derulare

Referitor la neconcordanţele găsite la proiecte PNDL între situaţia din teren şi cea din documente, Ion Ştefan a spus că verificările sunt în derulare, fiind oprită de la plată suma de 200 milioane de lei.

"Ministerul Lucrărilor Publice nu a întrerupt nicio finanţare. A făcut un singur lucru şi el e în derulare şi acum. Am constituit comisii mixte - din reprezentanţi ai corpului de control al ministrului Lucrărilor Publice şi inspectori ISC, care au verificat cererile de plată sau Anexa 4 depusă la minister pentru a se achita lucrările executate. Am avut surprize diverse şi neplăcute, (...) lucrări în valoare de 200 de milioane de lei au fost retrase de la plată, urmând, în pasul doi, ca antreprenorii, primăriile, UAT-urile să reevalueze situaţia şi să înainteze către minister noi situaţii de plată. (...) Sperăm să venim cu o situaţie clară a ceea ce se întâmplă în teritoriu. Ne dorim noi, Ministerul Lucrărilor Publice, să plătim lucrările efectuate, nu lucrările declarate", a afirmat ministrul.

"Stadionul Steaua", proiectul de care este mulțumit

"Dacă vorbim de imediat, vorbim despre Stadionul Steaua. Acolo, în această primăvară ... asta înseamnă imediat, finalizăm lucrările la acest stadion, ca să putem să ne mândrim şi noi românii că suntem oameni de cuvânt. (...) Am asigurat finanţarea necesară, suntem în contact continuu cu constructorul şi îi dăm tot sprijinul necesar. Termenul limită - luna iunie. Va fi gata. Vom putea folosi stadionul în luna iunie, pentru antrenamente", a declarat ministrul Lucrărilor Publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel